Diversiunea din jurul permisiei de o zi pentru Liviu Dragnea

În jurul eliberării lui Liviu Dragnea a fost creată o diversiune, astfel încât să nu se știe când fostul lider PSD va ieși de după gratii, este de părere Dumitru Coarnă, șeful sindicatului polițiștilor SNPPC. Dragnea nu ieșit pe poarta închisorii Rahova în văzul tuturor, ci cu o dubă, care l-a dus la familie, a spus Coarnă. Această procedură este complet neobișnuită.

„S-a încercat o diversiune astfel încât să se mascheze această permisie de o zi. Cred că s-a creat o diversiune. Au aruncat pe piață o altă dată, l-au scos din penitenciar cu o mașină de arest transfer, cu o dubă, o mașină a penitenciarului. A fost un punct de întâlnire undeva în oraș unde l-au preluat cei din familie. De vină sunt cei care au aprobat” a spus Dumitru Coarnă la Digi24.

Șeful SNPPC a mai spus că Liviu Dragnea oricum nu ar fi avut dreptul la permisie.

„Avem art. 213, permisunea nu se acordă în următoarele situații: sunt cercetați sau urmăriți în alte cauze penale, au pe rol cauze al căror obiect poate influența conduita lor pe perioada permisiei.” a spus Coarnă, care a spus că s-a consultat în această privință cu Sorin Dumitrașcu, lider de sindicat la ANP.

„Mai e și o problemă de legalitate. Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul în cauză are și alte cauze penale”, a adăugat el, precizând că cinci luni e un termen „destul de scurt” pentru o astfel de „recompensă” a declarat Sorin Dumitrașcu tot pentru Digi24.

Liviu Dragnea este urmărit penal din noiembrie 2017, în dosarul Tel Drum. Este vizat de trei infracțiuni, printre care constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Procurorii spun că ar fi ajutat firma să obțină ilegal bani europeni, pe vremea când conducea Consiliul Județean Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here