Dogaru țipă în Piața Victoriei: „Guvernanții execută ordine venite de afară, este un guvern de trădători!”

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), colonelul (r)  Mircea Dogaru, a lansat acuzații de tip extremist la adresa Guvernului Cîțu în timpul mitingului organizat joi de sindicaliștii din Poliție si de rezerviștii din Armată, potrivit Aktual24.

„Acest guvern va vrea închiși în case! Am adoptat strigatul de lupta ‘Mai bine un sfârșit cu groază, decât o groază fără de sfârșit’! Guvernanții execută ordine venite de afară, este un guvern de trădători! Industrie nu mai avem, pământul nu mai e al nostru, sănătatea e praf, armata e praf, supusa intereselor străine! Jandarmii vor fi desființați și înlocuiți cu poliția militara.

Liberalii spuneau ‘prin noi înșine’, pârliții ăștia au adopta principiul ‘pentru noi înșine’. (…) Afară, afară cu javrele din țară. Vom face acțiuni de protest până la înlăturarea acestui guvern de marionete”, a strigat Dogaru în Piața Victoriei.

Mircea Dogaru a avut în trecut întâlniri cu Alexandr Dughin, ideologul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Context

Mai multe acţiuni de protest sunt programate să se desfăşoare, joi, în Capitală, după ce sindicatele poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne au anunţat că vor „sărbători” Ziua Poliţiei Române în stradă, nemulţumite de tăieri ale veniturilor salariale şi ale pensiilor. La rândul lor, apicultorii vor protesta pentru a cere acordarea subvenţiei pentru familiile de albine şi implementarea programului naţional „Mierea în şcoli”.

Protestul organizat de Sindicatul Europol urmează să se desfăşoare între orele 10.00 şi 14.00, în faţa MAI, membrii organizaţiei fiind chemaţi să sărbătorească „Ziua Poliţiei Române” în stradă.

„Dacă nu vreţi să fim din nou «fraierii sistemului», dacă nu vreţi tăieri ale veniturilor salariale, dacă vreţi aplicarea Legii salarizării 153/2017, dacă vreţi ca pensiile militare să fie indexate, dacă v-aţi săturat de discriminările salariale, dacă v-aţi săturat de incompetenţa şefilor, haideţi la protest!”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol.

Federaţia şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI protestează, tot de la ora 10.00, la Guvern. 

„(…) continuăm protestele, întrucât Guvernul şi Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice şi profesionale ale familiei noastre ocupaţionale, ale pensionarilor şi ale celorlalţi angajaţi din România, dar şi pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România. De asemenea, facem APEL la poliţişti, la personalul contractual, la poliţiştii în rezervă/retragere să fie alături de noi la aceste acţiuni de protest, în număr cât mai mare, pentru că dacă nu vom câştiga această luptă pentru drepturile noastre, pentru demnitate şi respect, va fi doar o chestiune de timp ca lucrurile să intre pe un făgaş distructiv pentru sistemul de Ordine Publică, cu efecte negative pentru întreaga societate românească. Suntem sideraţi de tendinţele dictatoriale pe care unii oficiali le transmit, de divizare a societăţii româneşti, de fracturare a voinţei oamenilor, a demnităţii lor”, au arătat reprezentanţii SNPPC.

La rândul său, Sindicatul Apicultorilor din România, afiliat la Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Blocul Naţional Sindical, organizează acţiuni de protest la care vor participa maxim 100 de persoane în fiecare locaţie. Astfel, între orele 09.45-11.15 va avea loc un protest pe trotuarul din faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, iar între orele 13.15-14.45 – la sediul Parlamentului, în faţa Camerei Deputaţilor, în alveola parcului Izvor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here