Doi pacienți au murit în izolator la Spitalul Județean Craiova în timp ce așteptau să se elibereze un pat la ATI

Foto: INQUAM/Virgil SImionescu

Două persoane cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore în timp ce așteptau în izolatorul Spitalului Județean de Urgență din Craiova să se elibereze un pat la terapie intensivă.

Vineri a fost raportat cel mai mare număr de pacienți internați la ATI – 1.313 – de la debutul pandemiei în România, iar situația este dramatică în privința numărului de paturi la ATI în toată țara. Majoritatea spitalelor au anunțat însă de la începutul săptămânii că nu mai au locuri la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă.

Primul pacient a murit joi la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, fiind vorba despre o femeie de 83 de ani, potrivit Digi 24. O a doua persoană, care era tot în stare gravă, a decedat vineri dimineață.

Ambii pacienți au murit în izolatorul spitalului, în timp ce așteptau să se elibereze un pat la terapie intensivă. La acest moment, toate cele 20 de paturi din secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova sunt ocupate, iar în izolatorul spitalului județean mai sunt 12 pacienți cu forme severe de COVID-19, care așteaptă eliberarea unui pat la ATI.

Managerul spitalului spune că a depus mai multe adrese la Ministerul Sănătății prin care a cerut suplimentarea numărului de paturi și că făcut mai multe solicitări către spitale din țară pentru a transfera pacienții, potrivit Digi 24.

Medicul susține că nu a primit niciun răspuns nici de la Ministerul Sănătății, nici de la spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here