S-a aflat cine a dezvăluit discuția Trump – Zelenski: un fost ofițer CIA

  Persoana misterioasă care a făcut denunțul de la care democrații au declanșat procedurile de suspedare ale lui Donald Trump este un fost ofițer CIA, care a lucrat la Casa Albă, a scris BBC, care citează presa americană. Numele lui nu a fost dat publicității. 

  Denunțătorul a spus că oamenii de la Casa Albă au încercat să ascundă toate detaliile despre conversația dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. În plângere, fostul ofițer CIA a spus că stenograma convorbirii nu a fost salvată pe serverele obișnuite, și pe un sistem folosit pentru informații clasificate. 

  Trump și Zelenski au vorbit la telefon pe 25 iulie, iar liderul de la Casa Albă ar fi încercat să-l convingă pe omologul său ucrainean să-l ancheteze pe Joe Biden, al cărui fiu a făcut afaceri în Ucraina. 

  Ofițerul CIA l-a acuzat pe Trump că și-a folosit funcția ca să ceară intervenția unei țări străine în alegerile americane din 2020. Joe Biden este cel mai bine plasat candidat democrat, iar sondajele arată că îl va putea învinge pe Donald Trump. 

  Avocații denunțătorului au avertizat că dacă identitatea acestuia ar fi publică, ar putea avea de suferit. Presa americană a publicat și o înregistrate audio cu Donald Trump, care cere să afle cine l-a turnat. Președintele american a spus că acea persoană poate fi considerată un spion și a menționat că, în trecut, spionii și trădătorii erau tratați altfel. Jurnaliștii de peste Ocean au scris că Donald Trump s-ar fi referit la faptul că spionii erau executați, când erau prinși. 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here