Dragnea a început șantajul! Se implică în lupta pentru șefia PSD. Atac împotriva susținătorilor lui Ciolacu

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, aflat în închisoare, a acordat primul interviu după condamnarea sa televiziunii Realitatea PLUS. Deocamdată, a fost difuzată o primă parte din interviu, dar Anca Alexandrescu a anunțat în studioul Realitatea Plus că urmează și alte episoade, în care Dragnea vorbește de „multe, foarte multe persoane.” Alexandrescu, fostă colaboratoare devotată a lui Liviu Dragnea, se prezintă azi drept jurnalist.

Modul în care este difuzat interviul, pe episoade, sugerează o tehnică asemănătoare celei folosite de Sebastian Ghiță după fuga în Serbia, în care dezvăluirile despre foștii săi apropiați din structurile de forță ale statului au fost lansate gradual, reprezentând, de fapt, în egală măsură, o răzbunare și un șantaj.

Momentul ales de Dragnea pentru a da interviu nu pare întâmplător. După cum recunoaște chiar el, vineri se va prezenta la DNA unde, cel mai probabil, va fi repornită acțiunea penală în dosarul Tel Drum. Întocmai ca și Sebastian Ghiță, cu ani în urmă, Dragnea contemplă posibilitatea de a sta după gratii mult mai mult decât și-a imaginat inițial.

Deasemenea, s-a încins lupta pentru câștigarea șefiei PSD. Azi, Orlando Teodorovici și-a anunțat oficial intrarea în lupta pentru ocuparea funcție de președinte al partidului. Bătălia se va da, cel mai probabil, între el și Marcel Ciolacu. În spatele lui Teodorovici, s-au strâns mulți din cei care i-au fost apropiați lui Liviu Dragnea.

Printre cei care s-au poziționat ferm de partea lui Marcel Ciolacu și vehement împotriva nucleului PRM-ist din PSD, condus de Codrin Ștefănescu, se numără și Vasile Dâncu. Dâncu, deși a fost extrem de apropiat de Dragnea și a profitat din plin de resursele gestionate de acesta, a schimbat tabăra. Mai mult. Nu s-a mulțumit cu o susținere din umbră a lui Ciolacu și a lansat câteva atacuri publice dure împotriva pesediștilor care au susținut agenda anti-justiție a lui Liviu Dragnea. Din această perspectivă, alegerea lui Dâncu ca prim personaj luat în colimator de fostul lider PSD pare o lovitură administrată taberei Ciolacu.

Universul.net a relatat recent că și audierea bizară a lui Dragnea la CCR a făcut parte tot din demersul de influențare a luptei pentru putere de la vârful PSD. Detalii aici.

Principalele declarații:

 • Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-a reparat
 • Actuala putere a mers în toate campaniile cu un mesaj anti-cineva. Sunt convins că și acum vor merge la fel. E greu să meargă cu mesaj anti-PSD. PSD nu mai e perceput ca partid de forță și opoziție foarte serioasă.
 • M-au condamnat nevinovat. Cred că dacă m-au adus aici, uite domnule l-am scos din viața politică, e suficient. Un simplu fapt – doar într un an și o lună, 13 luni, eu n-am avut voie sa vorbesc cu presa.
 • Iohannis nu are un adversar care să-i combată accesele și atitudinile dictatoriale. De ce să iasă unul în piață și să vorbească săptămânal la TV despre lucruri evidente? Mi se ia dreptul la comunciare, la a vorbi liber, pentru a nu deranja. Acum, majoritatea îi ciugulesc din palmă. Mai apar din când în când niște acțiuni timide de contre, de a nu fi de acord, dar în final toată lumea devine înțeleaptă și cu multe plecăciuni merg înainte.
 • Vasile Dâncu mi-a dat primele explicații despre ”statul paralel,” despre acest sistem ocult de putere. Dâncu știa despre astea din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, cu Maior, cu Coldea și cu alții. Ce mi-a spus s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare in realitate.
 • În legătură cu procesul care m-a adus aici, de exemplu, Dâncu mi-a spus că atunci când eu am fost cu Tăriceanu la o emisiune, la Antena 3, chiar în seara în care ANAF a decis evacuarea Antenei 3, Maior și Coldea se uitau la mine. În timpul emisiunii, Kovesi l-a sunat pe Coldea si îi spune că o să îmi arate ea mie, cum îmi permit eu să merg și să apăr Trustul împotriva dumneaei. Și că o să mă bage în pușcărie. Ulterior și Coldea mi-a confirmat acea discuție.
 • Mi-a relatat și multe alte discuții care aveau loc, de exemplu în dosarul meu cu Referendumul. O mizerie politică de la un cap la altul. Vasile Dâncu, care era prietenul meu, știu că era foarte revoltat și ăi certa destul de serios pe cei de la SRI, discutând destul de deschis faptul că e un dosar politic și că trebuie să înceteze practicile astea în care SRI se implica în viața politică și în acțiunile Justiției.
 • Alexandrescu: ”S-a dezgropat dosarul Teldrum, am văzut că îl vor aduce cu mandat pe Dâncu să dea declarații. E presat și el?”
 • Eu sper să nu, nu știu ce gânduri și obiective are. În schimb, eu, indiferent ce a spus el, nu mă dezic de el, pentru că eu nu pot să șterg cu buretele atâtea discuții avute cu un om la care am ținut foarte mult.
 • Mâine sunt citat la DNA în dosarul Teldrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar. Sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au facut două drumuri.
 • Și domnul Șova s-a trezit și el că trebuie sa facă denunțuri și bineînțeles că vrea și el să dea testul cu detectorul de minciuni. Și după ce s-a întâmplat cu Nițulescu, după ce inițial a zis DA, în fața aparatului a zis că renunță.

2 COMENTARII

 1. Nea caisa asta demonstreaza inca odata ca e de teleorman si-a fost repetent pe toate planurile.
  Pt acest impostor oricine gandeste astfel decit sa-i favorizeze lui magariile din justietie e dictator.
  Iohannis l-a facut muci desi ii luase toate prerogativele.
  Basescu l-a injosit de cite ori au fost alegeri.
  Deci ce mai are de comentat? La latrina 3? A, deci numai la cretini i se pare ok.

 2. Cu aceasta facatura ordinara, Realitatea zisa „plus” si aceasta fufa, Anca Alexandrescu au pierdut enorm din rating! Pacat de Madalina si Oreste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here