Începe „Vinerea verde”. Cîțu: I-am spus şi lui Tanczos Barna că eu vin de foarte multe ori pe jos la birou

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, în contextul campaniei „Vinerea verde”, că de foarte multe ori merge pe jos la birou, menţionând că se opreşte să vorbească cu oamenii., transmite Agerpres.

„I-am spus şi lui Tanczos Barna că eu vin de foarte multe ori pe jos la birou, dar îmi pare bine că a instituit şi acest lucru să fie oficial. Fac acest lucru de multe ori, merg pe jos. Vorbesc cu bucureştenii. Mă opresc şi vorbesc. Mă recunosc şi cu mască şi cu şapca mea, văd că mă recunosc şi cu aceste elemente. Până la urmă este ok. Mai stau şi mă mai opresc şi la cafenele, mă opresc şi mai beau o cafea, mănânc. Deci ies, nu mă ascund deloc”, a spus Cîţu, la B1Tv, întrebat cum se va deplasa vineri, având în vedere campania „Vinerea verde”.

Miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat cu ocazia lansării Campaniei „Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!” că se va introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos.

„Am ales ziua de vineri pentru că este de foarte multe ori zi scurtă, este oricum casual şi există deja acest obicei de a nu mai veni cu cravată, de a nu mai veni la ‘patru ace’ şi atunci pentru toată lumea poate să fie o alternativă mai lejeră varianta cu deplasarea cu alte mijloace de transport”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here