După Ștefan Mandachi, încă un om de afaceri din Moldova se oferă să-i angajeze pe brutarii srilankezi

Un om de afaceri din Iaşi, proprietarul unei fabrici de ambalaje, anunţă că vrea să-i angajeze pe cei doi cetăţeni din Sri Lanka goniţi de localnicii din Ditrău, spunând că este de „noaptea minţii” ceea ce se petrece în localitatea harghiteană. Anunțul vine după ce omul de afaceri din Suceava Ştefan Mandachi a scris pe Facebook că le oferă loc de muncă celor doi cetăţeni din Sri Lanka, goniţi de localnicii din Ditrău. „Ei să pună degetul pe hartă, avem locaţii în toată ţara, îi pun şef de producţie la panificaţie”, le-a transmis Mandachi celor doi muncitori.

Tiberiu Stoian, fondatorul companiei ieşene Exonia, scrie pe Facebook că se oferă să-i aducă în fabrica sa pe cei doi muncitori din Sri Lanka, precizând că nu contează „culoarea pielii, limba, sexul sau religia”.

„Noi vă vrem! Nu prea am avut timp de citit presa în ultimele zile, dar şi când îmi fac ceva timp, mă deprim. Referitor la protestul sătenilor din Ditrău, noaptea minţii, greu de crezul că suntem în 2020! Având în vedere bunele referinţe primite de cei doi muncitori de la Ditrău originari din Sri Lanka de la patronii lor, mă ofer să îi aduc în echipa Fabricii de Ambalaje EXONIA de la Iaşi. Pentru noi calitatea de om de omenie este esenţială! Culoarea pielii, limba, sexul, religia sau statura nu contează”, afirmă Tiberiu Stoian.

Omul de afaceri este convins că ambii cetăţeni din Sri Lanka vor învăţa rapid ce au de făcut la firma sa.

„Chiar dacă momentan ei ştiu numa’ să plămădească pita, sigur vor învăţa rapid cum se produc din hârtie sacoşele personalizate care sper că vor fi utilizate şi la brutăria din Ditrău. Sau nu. Cum aş putea avea acces la datele lor de contact?”, scrie omul de afaceri ieşean Tiberiu Stoian, care publică şi numărul de telefon la care poate fi găsit.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile. Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

Patronul a transmis o scrisoare în care a explicat că va retrage din producţiecei doi străini şi a cerut scuze localnicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here