Răzvan Savaliuc, unul dintre invitații permanenți ai postului Antena 3, solicită ridicarea stării de urgență, susțînând că „fenomenul Covid 19 este irațional de exacerbat”. „Merită să transformăm România într-o țară de coșmar pentru că vom avea câteva sute de morți?”, a scris Savaliuc pe site-ul sau.

Iată fragmente din textul publicat de Savaliuc pe site-ul luju.ro, care a fost și este susținut cu reclame de la România TV, ALDE și PSD.

„Mă număr printre cei care, fără a nega că noul virus produce decese, cred cu tărie că fenomenul Covid 19 este irațional de exacerbat, și va avea că efect final accentuarea prăpastiei dintre statele bogate și cele mai sărace.

(…) La ora la care scriu acest material de opinie s-a anunțat al 7-lea mort în România ‘infectat cu coronavirus’. Infectat, nu neapărat ucis de conoravirus… o mică mare diferența pe care sunt convins că nici medicii nu o pot delimita. Dar atenție, toți cei șapte morți de până acum au peste 60 ani și sufereau de boli în stadii terminale ori extrem de grave. La fel că în Italia, unde populația este foarte îmbătrânita (40% au peste 60 ani) și unde, cu excepția unui procent foarte redus de cazuri, toți cei care au murit (circa 90%) aveau peste 60 ani și sufereau de alte boli foarte grave. Media celor morți în Italia e undeva peste 80 ani…

La ora la care scriu în întreagă lume s-au înregistrat peste 16.000 de decese asociate coronavirusului (în ultimele 6 luni) deși președintele Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat la începutul acestui an, și nu odată, că numai în Europa mor anual circa 60.000 oameni de gripă comună, cifra comparativă cu cea din Statele Unite ale Americii.

Deși în întreagă lume mor anual sute de mii de oameni de gripă comună (peste 100.000 numai în primele 3 luni ale lui 2020) atenție, niciodată nu s-a pus problema să se blocheze viață economică prin vreo țară.

Toate aceste cifre nu le-am inventat eu, le veți găși pe statisticile oficiale mondiale (https://www.worldometers.info) unde puteți găși multe informații extrem de interesante despre câți mor zilnic pe glob. Dacă va interesează…

Comparați cifrele: 16.000 morți de coronavirus în 6 luni (peste 90% au avut peste 60 ani și erau suferinzi de alte boli foarte grave) și câteva sute de mii morți de gripă comună… Observați vreo diferența? Va mai întreb odată: observați vreo diferența? Repet întrebarea pentru că în lumea de azi mulți proști nu pot să înțeleagă nici măcar ceea ce citesc din surse oficiale, pentru că ei știu deja ‘adevărul’ de pe Facebook, de la prieteni sau din alte bălării.

Ați auzit până acum de vreo vanzoleala națională/ mondială cu izolete și restricții impuse populației prin lege pe gripă comună? Gripa comună (sezonieră) provoaca în România circa 200 de morți anual? (aici chiar stăm foarte bine față de alte state). Cred că românii sunt mai imuni pentru că jumătate din populație e rurală, încă mai trăiește cu WC în fundul curții, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi și e mai imunizată decât populațiile care trăiesc numai în săpun și parfumuri.

(…) Conform datelor de până acum, coronavirusul nu ucide (cu foarte mici excepții) decât bătrâni cu patologii severe cronice. Adică cu sănătatea în pioneze.

Însă lumea a luat-o razna. Peste tot e panică generală, se impun carantine care nu s-au impus la alte tipuri de viruși și gripe mult mai feroce și, cel mai grav, stări de urgență, paralizarea activităților cotidiene, cu efectul prăbușirii burselor, valutelor și economiei de piață.

Sincer să fiu nu înțeleg o chestie: dacă tot va fi să ne imbolnavim cu toții, de ce naiba oprim lumea?

Mergem până la absurd și presupunem că virusul Covid 19 va produce tot atâtea victime ca și gripa comună – de care oricum nu i-a păsat nimănui dintre cei care azi se dau de ceasul morți că, aoleu, muică, murim, ce ne facem?!?!?!

Dar chiar așa, ce ne facem, ajungem să murim de foame?

Ajungem să nu mai existe o afacere în picioare pentru că lumea s-a isterizat că un procent infim din populație va muri? Cumva există vreo lege care garantează viață veșnică? Dar oare nu mor zilnic mii de oameni, în fiecare țară de diverse afecțiuni? De accidente etc…

Guvernul Iohannis a blocat economia decretând stare de urgență. Măsurile de salvare economică sunt o frecție la un picior de lemn. Guvernul Iohannis este complet depășit. Habar nu are cu ce se confruntă. Iohannis este pur decorativ, iese fără să aibă nimic altceva de spus decât să stăm în casă și să ne spălăm pe mâini. Ba, pardon! Dar asta o știam cu toții deja.

(…) Țineți minte ce va spun! Starea de urgență va distruge România! Noi nu suntem SUA, Germania, Anglia, Franța, să suportăm din excedentele bugetare și ajutorul UE (pentru noi practic inexistent) pierderile economice ale unor luni de paralizare voluntară a economiei. Uitați-va la Italia, o țară cu 60 milioane de locuitori, azi complet distrusă pentru câteva mii de morți, căreia toate statele (mai puțîn China și Rusia) i-a întors spatele! De ce UE a întors spatele Italiei și nouă românilor ne-au aruncat 1 miliard că la săraci?

Cât ni se va mai spune STAȚI ACASĂ, nu va întoarceți în țară de Paște? Pentru ce și cu ce pierderi? Merită să transformăm România într-o țară de coșmar pentru că vom avea câteva sute de morți? Cum avem în fiecare an din cauza gripei comune, fără că nimeni să se îngrijoreze măcar?”. a scris Savaliuc pe luju.ro.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligații.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă”, a spus șeful statului după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

El a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu și să-și facă cumpărăturile necesare.

„Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar că aceste măsuri să fie respectate integral”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului statului a menționat că s-a decis și folosirea Armatei pentru gestionarea situației.

„Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție”, a afirmat Iohannis.

El a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani.

„Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale și astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Iohannis.

Șeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanță militară, care va fi redactată până la sfârșitul zilei, iar restricțiile vor întră în vigoare începând de miercuri.

„Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții pe care tocmai le-am menționat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și restricțiile, dragi români, vor întră în vigoare începând de mâine”, a spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here