ECDC: Introducerea în UE a unui test obligatoriu de depistare a Covid-19 pentru călătorii care sosesc din China este „nejustificată”

Introducerea în Uniunea Europeană a unui test obligatoriu de depistare a Covid-19 pentru călătorii care sosesc din China – ţară care se confruntă cu o explozie a cazurilor – este „nejustificată”, a declarat joi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), relatează AFP, citată de News.ro.

Ţările UE „au niveluri relativ ridicate de imunizare şi vaccinare”, iar „variantele care circulă în China circulă deja în UE”, a justificat ECDC într-un comunicat, explicând că o astfel de măsură nu este necesară la nivelul întregii Uniuni Europene.

Agenţia europeană consideră că riscul unor „potenţiale infecţii” care ar putea fi importate este „destul de scăzut” în comparaţie cu numărul de infecţii care circulă deja zilnic.

Sistemele de sănătate „sunt acum capabile să gestioneze” această boală, a adăugat ECDC.

Comisia Europeană a convocat joi o reuniune pentru a „discuta (…) posibile măsuri pentru o abordare coordonată” în ţările UE în faţa exploziei de cazuri de Covid din China.

Mai multe ţări, printre care Italia şi Japonia, precum şi Statele Unite, au decis deja să impună teste obligatorii pentru toţi călătorii care vin din China.

Confruntat cu riscul unor proteste fără precedent, Beijingul a pus capăt brusc în această lună politicii sale „zero Covid”, ceea ce este de natură să stimuleze călătoriile chinezilor în străinătate, iar cea mai populată ţară a lumii se confruntă deja cu un val de infecţii fără precedent, care amplifică posibilitatea de apariţie a unor noi variante a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here