Efecte secundare ale ofensivei: Militanţi pro-kurzi au atacat două firme turceşti din Germania

O demonstraţie a diasporei kurde din Herne, în landul Renania de Nord – Westphalia din vestul Germaniei, a escaladat luni, soldându-se cu cinci răniţi, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de DPA, transmite Agerpres.

Manifestanţii pro-kurzi au atacat un chioşc şi o cafenea turcească din oraş, a declarat el.

O femeie şi un bărbat, răniţi la chioşc, au avut nevoie de spitalizare. Atacatorii au spart vitrinele cafenelei şi au devastat mobilierul, rănind alte două persoane, printre care şi un poliţist. Acesta a suferit doar răni uşoare şi a fost ulterior externat, a precizat purtătorul de cuvânt.

La protestul autorizat au participat circa 350 de persoane, care au purtat un banner cu sloganul „Lăsaţi în pace Rojava” – numele folosit de kurzi pentru regiunea lor, autonomă de facto, din nordul Siriei. Liderul marşului, cetăţean german, a fost la rândul său atacat când a încercat să îi liniştească pe cei turbulenţi.

Potrivit poliţiei, cafeneaua a fost atacată după ce din interior li s-au adresat provocări manifestanţilor; poliţia bănuieşte că la fel a început şi incidentul de la chioşc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here