Electrica achiziţionează companii care deţin centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 30,95 MW, tranzacţie de 35 milioane euro

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica va cumpăra participaţiile MT Project B.V. şi HiTech Solar Investment GmbH în cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice. Cele cinci companii au fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, tranzacţia ridicându-se la 35 milioane euro. Consiliul de Administraţie al societăţii a avizat vineri termenii şi condiţiile acestei tranzacţii, subiectul aflându-se pe ordinea de zi în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii din data de 8 decembrie, potrivit News.ro.
„Avizarea de către Consiliul de Administraţie al societăţii, din data de 15 octombrie 2021, a termenilor şi condiţiilor achiziţionării de către Electrica, în calitate de cumpărător, a participaţiilor MT Project BV (MTP) şi HiTech Solar Investment GmbH (HSI), în calitate de vânzători, în cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, participaţii care, împreună, reprezintă 100% din capitalul social al fiecărei societăţi în parte. Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra avizării de către Consiliul de Administraţie al societăţii, în data de 15 octombrie 2021, în vederea supunerii spre aprobare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica, a termenilor şi condiţiilor achiziţionării de către Electrica, în calitate de cumpărător, a participaţiilor MTP şi HSI, în calitate de vânzători, participaţiile reprezentând, împreună, 100% din capitalul social al fiecărei societăţi, respectiv: TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy, Gama & Delta Energy”, arată un anunţ publicat de Electric pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Cele cinci companii deţin şi operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, respectiv o capacitate de operare totală limitată la 28,89 MW.
Preţul global al tranzacţiei vizate este de 35.000.000 euro (valoarea întreprinderii), presupunând un nivel al datoriei nete egal cu zero şi un nivel al capitalului de lucru net egal cu zero.
Preţul final al tranzacţiei (valoarea capitalului propriu) va fi obţinut ajustând preţul tranzacţiei conform mecanismelor prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare acţiuni (CVC).
Tranzacţia vizată va fi finanţată din creditul-punte în suma de până la 750.000.000 lei, care va fi contractat de Electrica de la un consorţiu de bănci format din Erste Bank şi Raiffeisen Bank şi/sau din fonduri proprii ale Grupului Electrica.
„Tranzacţia vizată se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în producţia de energie electrică, în particular, din surse regenerabile”, arată compania.
Tranzactia vizată va fi încheiată după obţinerea aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here