Elevii din Isaccea vor învăța, pentru cel puțin două săptămâni, în capela mortuară a orașului

Elevii din orașul Isaccea, județul Tulcea, vor învăța pentru o perioadă în capela mortuară, întrucât liceul și școala din localitate se află în renovare de mai bine de şase luni, scrie publicația Tulcea Noastră.

Atât şcoala, cât şi liceul din localitate se află în reparaţii, iar termenul de execuție asumat de constructori pentru una dintre clădiri a fost 31 august 2020, iar pentru cealaltă, 28 februarie 2021.

Prefectul județului Tulcea, Cristian Iordan, susține că elevii, mai ales cei care încep pentru prima dată școala, nu pot învăța într-o capela mortuară, însă primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru, îl contrazice, spunând că soluția, aprobată în Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți, „este foarte bună”, astfel încât copiii să poată merge la școală, potrivit Europa FM.

Decizia a primit chiar binecuvântarea Parohiei Isaccea.

Trei milioane de copii au început astăzi școala, în condiții speciale, în plină pandemie de COVID. Dintre aceștia, 100.000 nu și-au putut ocupa locul în bancă, ci vor face școală de acasă, online. Cel puțin teoretic, pentru că în practică nu toți au tablete și acces la internet, deși autorităţile s-au lăudat toată vara că aceste probleme vor fi rezolvate până la primul clopoțel.

Elevii care vor avea șansa de a merge la școală o vor face alternativ, cei mai mulţi dintre ei, sau în integralitate, în cazul şcolilor din zonele verzi.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here