Elon Musk a anunţat că a angajat o femeie în funcţia de director general al Twitter

Elon Musk a anunţat joi pe Twitter că a angajat o femeie pentru a-l înlocui în funcţia de director general al platformei, precizând totodată că el va păstra controlul asupra reţelei de socializare, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Sunt încântat să anunţ că am angajat o nouă directoare generală pentru X/Twitter. Ea va începe în aproximativ şase săptămâni!”, a scris pe Twitter miliardarul, care a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie anul trecut şi a redenumit-o luna trecută „X Corp”.

„Voi deveni preşedinte executiv al consiliului de administraţie şi director de tehnologie, pentru a supraveghea produsele, software-ul şi operaţiunile”, a adăugat el.

Patronul Tesla şi SpaceX făcuse un sondaj în decembrie pentru a-i întreba pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui sau nu să părăsească conducerea platformei.

Aproximativ 17 milioane de internauţi şi-au exprimat opinia, dintre care 57% s-au declarat în favoarea plecării sale.

Elon Musk a anunţat ulterior pe Twitter că plănuieşte să renunţe la funcţie imediat ce va „găsit pe cineva suficient de nebun” pentru a-i succeda.

Antreprenorul a făcut numeroase schimbări în compania californiană, cu mai multe valuri de concedieri care i-au redus echipele la minim. El a permis apoi revenirea pe platformă a unor personalităţi controversate, cândva interzise pe reţea pentru încălcarea regulilor, şi a lansat un abonament plătit pentru servicii care anterior erau gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here