Erdogan şi Putin, discuții despre îmbunătăţirea legăturilor şi oprirea războiului din Ucraina

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale şi a repetat disponibilitatea Ankarei de a lua parte la rezolvarea paşnică a războiului din Ucraina, a anunţat vineri biroul lui Erdogan, citat de Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Ultimele evoluţii din Ucraina, pe care Rusia a invadat-o la începutul acestui an, au fost de asemenea discutate în timpul apelului, potrivit Direcţiei de Comunicaţii a Turciei.

Turcia, membru al NATO, are relaţii strânse atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia şi a căutat să echilibreze legăturile în timpul războiului, respingând sancţiunile occidentale asupra Moscovei, dar criticând invazia rusă şi livrând Kievului drone înarmate.

Alături de Naţiunile Unite, Turcia a intermediat acordul din iulie pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina din porturile ei de la Marea Neagră, în ceea ce rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în conflictul care durează deja de şapte luni.

Relaţiile Ankarei cu Moscova sunt complexe, cele două ţări cooperând strâns în aprovizionările cu energie, în timp ce există dispute asupra Siriei, Libiei şi Azerbaidjanului.

Erdogan, declarație devastatoare pentru Putin: Rusia trebuie să returneze teritoriile pe care le-a ocupat de la Ucraina, dacă doreşte o pace sustenabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here