Eugen Terente (USR), despre comentariile liderului organizaţiei Sulina la adresa lui Patzaichin: Nu reprezintă poziţia alianţei

Preşedintele USR Tulcea, deputatul Eugen Terente, a anunţat, luni, că liderul organizaţiei Sulina, Mirel Constantin, care a criticat desemnarea lui Ivan Patzaichin la conducerea grupului de lucru care ar urma să contureze profilul viitorului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a demisionat din funcţie, informează Agerpres.

Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi, demisia din funcţie în urma comentariilor sale”, a precizat Terente pe o reţea de socializare.

Alianţa USR Plus a anunţat vineri, 15 ianuarie, că doreşte transparentizarea procesului de numire a guvernatorului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD) şi l-a numit pe Ivan Patzaichin preşedintele grupului de lucru care urmează să contureze profilul persoanei care va conduce Administraţia RBDD, funcţia fiind acceptată de multiplul campion olimpic.

Decizia Alianţei USR PLUS a fost apreciată drept „un moment istoric” de către preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Dragoş Anastasiu, dar duminică, 17 ianuarie, Ivan Patzaichin a anunţat că se retrage din grupul consultativ, „surprins de violenţa atacurilor” lansate la adresa sa pe acest subiect.

Fostul lider al organizaţiei USR din Sulina a apreciat, într-o postare pe o reţea de socializare, numirea lui Patzaichin în fruntea grupului de lucru drept „lupul paznic la oi”.

În postarea de luni, deputatul Eugen Terente susţine că „viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here