Expert britanic: Aproape 100.000 de cazuri noi pe zi, aproape inevitabil. O mie de spitalizări zilnic, aproape sigur

Sursa: Pixabay

Este ”aproape inevitabil” ca infecţiile cu coronavirus să ajungă la 100.000 de cazuri pe zi în timp ce 1.000 de persoane ar fi internate zilnic, a declarat un consilier ştiinţific al guvernului britanic în ajunul ridicării restricţiilor în Anglia, informează duminică DPA, preluată de Agerpres.

Profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra şi membru al Grupului ştiinţific consultativ pentru situaţii de urgenţă (Sage), a afirmat la BBC că aceste cifre s-ar puteau dubla, dar acest lucru este „mult mai puţin sigur”.

Întrebat încotro se îndreaptă ţara pe fondul ridicării restricţiilor, Ferguson a spus: „Este foarte greu de afirmat cu certitudine, dar cred că 100.000 de cazuri pe zi sunt aproape inevitabile”.

El a subliniat că relaxarea măsurilor coincide cu începutul vacanţelor şcolare şi probabil că şi ratele de infectare printre adolescenţi „vor scădea”.

În timp ce a subliniat de asemenea că este „foarte dificil de făcut precizări”, Ferguson a spus: „Cred că este aproape sigur că vom ajunge la 1.000 de spitalizări pe zi”.

„Aproape sigur că vom ajunge la 100.000 de cazuri pe zi. Adevărata întrebare este dacă ajungem să le dublăm sau chiar mai mult? (…) Am putea ajunge la 2.000 de spitalizări pe zi, 200.000 de cazuri pe zi, dar este mult mai puţin sigur”, a adăugat el.

Sunt corporațiile SUA mai presus de lege?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here