Familia Biden va avea o pisică la Casa Albă. Istoria felinelor deținute de președinții SUA

Socks, pisica familiei Clinton. Foto: Pinterest

Când și-a lansat campania la prezidențialele din SUA, Joe Biden a spus că este timpul ca un animal de companie să revină la Casa Albă, scrie The New York Times.

Mai întâi, s-a anunțat că Champ și Major, ciobăneștii germani aparținând președintelui ales și a viitoarei primei doamne Jill Biden, vor colinda Casa Albă. Iar acum, după o absență de mai mult de un deceniu, o pisică urmează să se alăture în rândul animalelor de companie prezidențiale, potrivit CBS.

Anterior, într-un interviu acordat Fox 5 în Washington, Jill Biden a sugerat că, dacă soțul ei ar câștiga președinția, nu i-ar deranja să îngrijească o pisică.

„Mi-ar plăcea să iau o pisică”, a spus ea. „Îmi place să am animale prin casă.”

Rasa și numele pisicii nu au fost dezvăluite încă.

Familia Biden va restabili o tradiție a animalelor de companie prezidențiale. Președintele Trump a ales să nu aibă un animal de companie în timpul mandatului său.

Dar pisica Bidenilor nu va fi prima din istoria Casei Albe.

Secretarul de stat al lui Abraham Lincoln, William H. Seward, i-a oferit acestuia două pisici, Tabby și Dixie, a declarat Andrew Hager, istoric al Muzeului Prezidențial al Animalelor de Companie. Lincoln a fost un mare „fan al pisicilor”, a spus Hager, iar președintele l-a hrănit deseori pe Tabby de la masa de cină, în ciuda criticilor soției sale.

„La un moment dat, i-a spus unui prieten că Dixie era «mai deștept decât întregul său cabinet»”, a subliniat Hager.

Printre alte pisici prezidențiale se numără Tom Kitten, care a aparținut Carolinei Kennedy; Shan Shein, pisica siameză a fiicei președintelui Gerald Ford, Susan; și Misty Malarky Ying Yang, care aparținea fiicei președintelui Jimmy Carter, Amy.

Probabil una dintre cele mai populare pisici din Casa Albă a fost Socks, în vremea Administrației Clinton.

Pisica alb-negru a fost protagonista unui joc inedit de Super Nintendo, „Socks the Cat Rocks the Hill”, și a ajuns adesea în atenția din mass-media, deoarece a fost singurul animal de companie de la Casa Albă până când Clintonii au adoptat în 1997 un labrador retriever numit Buddy.

Ultima pisică care a trăit la Casa Albă, India (care avea și porecla Willie), a aparținut președintelui George W. Bush. Timpul ei la Casa Albă a fost adesea eclipsat de cei doi terrieri scoțieni ai familiei Bush, Barney și Miss Beazley.

India a murit în ianuarie 2009, chiar înainte ca președintele Bush să părăsească Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here