Familia Regală a României deplânge decesul Cristinei Ţopescu: A realizat filmul de succes „Regele Mihai – Nihil Sine Deo”

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Familia Regală a României a transmis un mesaj de condoleanţe după aflarea veştii cu privire la decesul jurnalistei Cristina Ţopescu.

„Intelectual rafinat şi jurnalist de televiziune de vocaţie, Cristina Ţopescu a avut o respectată carieră publică de patru decenii, în care a dovedit o neobişnuită discreţie, nobleţe sufletească şi profunzime a spiritului”, se arată într-un mesaj publicat luni pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

În mesaj este amintit că, în anul 2006, Cristina Ţopescu a realizat „unul dintre cele mai de succes filme documentare despre Familia Regală, numit «Regele Mihai – Nihil Sine Deo»”.

Cristina Ţopescu a primit, în 2012, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie care a avut loc la Sala Regilor din Palatul Elisabeta.

„Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu transmit condoleanţe familiei îndoliate şi întreaga lor compasiune colegilor de breaslă ai Cristinei Ţopescu”, se mai arată în mesaj.

Mesajul integral:

  • Cristina Țopescu, In Memoriam
  • Vestea morții premature a jurnalistei Cristina Țopescu a fost primită cu nespusă tristețe de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și de Alteța Sa Regală Principele Radu. Intelectual rafinat și jurnalist de televiziune de vocație, Cristina Țopescu a avut o respectată carieră publică de patru decenii, în care a dovedit o neobișnuită discreție, noblețe sufletească și profunzime a spiritului.
  • În mai 2005, Cristina Țopescu a realizat unul dintre cele mai de succes filme documentare despre Familia Regală, numit „Regele Mihai – Nihil Sine Deo” și produs de La Fix Media Production.
  • În iunie 2012, Cristina Țopescu a fost învestită cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, într-o ceremonie care a avut loc la Sala Regilor din Palatul Elisabeta.
  • Majestatea Sa Margareta și Principele Radu transmit condoleanțe familiei îndoliate și întreaga lor compasiune colegilor de breaslă ai Cristinei Țopescu!

Realizatoarea de televiziune şi prezentatoarea Cristina Ţopescu, în vârstă de 59 de ani, a fost găsită fără viaţă, duminică seară, în locuinţa ei din oraşul Otopeni. Poliţia a fost alertată de o vecină, care a spus că nu a mai văzut-o de trei săptămâni.

Cristina Ţopescu, fiica regretatului comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut pe 4 iulie 1960, la Oradea. A urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Bucureşti, secţia engleză-italiană. A început să scrie la revista Cinema, iar în 1991 s-a alăturat redacţiei TVR. A lucrat mulţi ani apoi pentru Prima TV ca prezentator de ştiri, după care la Antena 3. Ţopescu a realizat numeroase interviuri şi corespondenţe, iar în 2017 s-a retras din presă, pentru politică. La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu a fost numită consilier al ministrului Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here