Flavia Groşan, doctorița din Bihor cercetată de Colegiul Medicilor, neagă acuzaţiile de malpraxis şi anunţă că are „un val de susţinere”. „Mi s-a părut că trăiesc într-un film american”

Flavia Groșan

Medicul cercetat de Colegiul Medicilor după ce a tratat pacienţi infectaţi cu COVID după o schemă proprie afirmă că a fost chemat la Colegiul Medicilor pentru că a reclamat-o o colegă, nu pacienţi, şi respinge acuzaţiile de malpraxis. „Dacă încerci să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi”, a afirmat Flavia Groşan, joi seară, la Antena 3, afirmând că are parte de „un val de susţinere”. Medicul este de părere că infecţia cu COVID19 este ”„o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic”.

Flavia Groşan, medicul din Bihor care îşi tratează pacienţii cu COVID cu Claritromicină şi alte două medicamente afirmă că a fost reclamată de o colegă, nu de către pacienţi.

”După atâta muncă, muncă enormă pe care am avut-o, uitaţi-o aici pe Lavinia, asistenta mea, enorm cât am muncit anul ăsta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ţi-a făcut reclamaţie o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred aşa ceva”, a declarat medicul joi seară, la Antena 3.

Întrebată cum răspunde colegei care a reclamat-o, medicul a spus: „Nu răspund nicicum! Ştiu în ce lume trăiesc! Nu mă miră, ştiu exact în ce lume trăiesc şi dacă încerci să faci un pic, să-ţi pui mintea la contribuţie şi să faci ceva pentru pacient uite cu ce te alegi! Eu nu comentez nimic”.

Doctoriţa spune că nu a reţinut numele celei care a reclamat-o.

Întrebată dacă are emoţii pentru ziua în care va fi audiată la Colegiul Medicilor, ea a răspuns negativ.

„Ce mi se poate întâmpla?  Luaţi-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzaţii de malpraxis, atunci… asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea şi gata! Nu am emoţii deloc”, a răspuns ea.

Flavia Groşan a precizat că în ultimii 10 ani are 30.000-40.000 de pacienţi cărora le-a prescris Claritromicina, medicament despre care spune că are „calităţi extraordinare”.

„În 10 zile pacienţii mei sunt OK, mă rog, mai stau patru zile în izolare după care îşi reiau activitatea. Bun reportajul care a pornit, a spus o mie. Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienţi COVID şi pe toţi patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii şi mii de pacienţi care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, ştiu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfect nici eu, poate sunt mai mulţi, nu ştiu. În genera feedback-ul e foarte bun de la pacienţii mei”, a mai declarat Flavia Groşan.

Groşan  a precizat că „vedeta” schemei sale de tratament este Claritromicina, care „nevoie de ajutoare”, alte două medicamente pe care le-a numit „regele” şi „regina”.

Ea a răspuns şi afirmaţilor celor care o acuză că îşi face reclamă.

„Absolut da! În fond şi la urma urmei sunt într-un cabinet privat, de ce să nu-mi fac eu reclamă? De ce să nu-mi fac eu, mie reclamă? Asta sunt, asta ştiu să fac. Eu am fost foarte zgomotoasă toată pandemia pe Facebook”, a afirmat Groşan.

Ea spune că e copleşită de mesajele de susţinere primite.

”Faptul că am fost alături de ei din prima zi de pandemie, când a fost declanşat prima stare de urgenţă, eu am fost acolo şi le-am spus „staţi calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie, calm!”. Le-am transmis probabil energia mea pozitivă, încredere, au venit lângă mine (…) S-au creat grupuri pe Facebook, mă sună la telefon, mesageria de susţinere e plină. Sunt copleşită, eu efectiv sunt copleşită de ce mi se întâmplă”, a mai afirmat medicul.

Groşan a dat spus şi ce este boala provocată de SARS-CoV-2: „Este o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic, un pic mai, mai, mai… da, este un virus un pic mai agresiv. Nu ştiu nimic de el, că eu nu-s virusolog, am observat că simptomele sunt un pic mai brutale, care trebuie tratat de la primul simptom. (…) Intri pe tratament, să nu-i dai voie să coboare”.

Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienţilor cu COVID-19, duc la decesul acestora.

Medicul va fi cercetat de Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor.

Unii dintre cei care au reacţionat sunt medicul Sorin Bivolaru, care a demontat ”tratamentul” folosit de colega sa, dar şi Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina.

1 COMENTARIU

  1. Acum ca o fi adevărat sau nu o fi adevărat, asta poate spune doar pacienții…Da,doar pacienții nu medicii….voi știți ce mâncatorie e între cadrele medicale??..habar n-aveți…si pentru ce să o judece??.
    Da,pentru ce??..voi sunteti nebuni,în loc să-i acordați tot sprijinul necesar pentru a putea trata cat mai mulți pacienți, voi o blamați??..nu va e rușine nenorociților…cu sistemul vostru de căcat împrăștiat ati distrus țara, trimiți omul de la bucurești la vasului să se vaccineze?..cand morții ma-sii veti vaccina populația toată, dacă o plimbați prin țară…??îi intreb pe regizorul de oscar de la sănătate și pe reprezentantul orientului mijlociu din guvern, cand aveti de gand să vă implicați în salvarea poporului român???.
    Cat despre campionul mondial la ski Hermann Maier îi urez succesori în ședințele de spiritism făcute cu debusolații din guvern meu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here