Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL. L-a învins pe Orban cu circa 1.000 de voturi în plus

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, el având aproximativ 1.000 de voturi în faţa lui Ludovic Orban, rezultatul fiind anuţat oficial de către Teodor Stolojan. „De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostrul, PSD”, a declarat Cîţu după aflarea rezultatului votului, invitându-şi echipa pe scenă. Declarația vine la capătul unei lupte interne violente, marcată în special de eforturile echipei lui Ludovic Orban de a-l decrebiliza pe Florin Cîțu și de a forța plecarea sa din fruntea guvernului.

Florin Cîţu a obținut 2.878 de voturi, adică 60,2% din numărul voturilor valabile.

Ludovic Orban a obţinut 1.898.

„Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp,  trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dummneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit că voi fi preşedintele liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală. Mulţumesc”, a declarat Cîţu de pe scena de la Romexpo.

El şi-a invitat pe scenă echipa.

„Mai este o zi mâine, dar sunt încrezător. Aceasta e noua echipă a PNL. Aşa începe mişcarea liberală în România. Acum, bineînţeles, la treabă. Mai avem şi mâine o zi. Vă mulţumim tuturor”, a încheiat Cîţu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here