Forumul de la Davos | Ministrul Aurescu a discutat cu omologul sloven despre aderarea României la Schengen

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut, vineri, o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Sloveniei Tanja Fajon, în marja participării la cea de-a 53-a Reuniune Anuală a Forumului Economic Mondial (World Economic Forum – WEF), în Davos-Klosters, Elveţia. Ministrul Aurescu a mulţumit pentru sprijinul ferm acordat de Slovenia în favoarea aderării României la spaţiul Schengen şi a reiterat argumentele privind valoarea adăugată substanţială a admiterii României în spaţiul de liberă circulaţie pentru consolidarea securităţii la nivelul întregii Uniuni Europene, arată MAE, potrivit News.ro.

„La rândul său, ministrul Fajon a reconfirmat faptul că Slovenia va continua să sprijine cât se poate de activ România, inclusiv în discuţii cu ceilalţi parteneri europeni, în vederea finalizării cu succes a acestui dosar. Întrevederea a reconfirmat nivelul foarte bun al dialogului politic bilateral, cei doi miniştri convenind realizarea unui plan de contacte bilaterale între autorităţile celor două state pentru acest an. Ministrul Aurescu a acceptat cu plăcere invitaţia omologului său de a vizita Slovenia”, potrivit comunicatului de presă al MAE.

Totodată, cei doi miniştri au subliniat necesitatea continuării cooperării la nivel regional, cu precădere în cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) şi al Consiliului Cooperării Regionale (RCC), având ca obiectiv inclusiv asigurarea stabilităţii regionale în peisajul geopolitic actual, mai indică sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here