Fost ambasador al SUA în România, propus de Biden ambasador la UE

Președintele SUA, Joe Biden, îl va numi pe Mark Gitenstein în funcția de ambasador al Washingtonului la Uniunea Europeană, a anunțat, marți, Casa Albă, preluată de Politico. Publicația notează, în conext, că Mark Gitenstein a fost, anterior, ambasadorul SUA în România (2009-2012).

De asemenea, Biden și-a anunțat intenția de a nominaliza alte patru persoane pentru funcții de ambasador, printre care Julissa Reynoso Pantaleón, în Spania. Reynoso lucrează acum ca asistent al președintelui, și șef de cabinet la prima doamnă, Jill Biden. Anterior, a fost ambasador al SUA în Uruguay, când președinte era Barack Obama și vicepreșdinte era Joe Biden

Biden a apelat la Patricia Mahoney, care în prezent este ambasador al SUA în Republica Benin, pentru a deveni ambasador în Republica Centrafricană.

Laura S. H. Holgate a fost nominalizată pentru a fi reprezentantul american la biroul Națiunilor Unite de la Viena și reprezentantul SUA la Agenția Internațională pentru Energie Atomică, roluri pe care le-a deținut în 2016. Acum este vicepreședinte pentru managementul riscurilor materiale la Inițiativa Nuclear Threat.

Alegerile de ambasadori făcute de Biden trebuie confirmate de Senat.

Fost ambasador SUA la NATO: Cele 3 greșeli americane prin care Putin iese mereu câștigător

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here