Fost pușcaș marin american, ucis în Ucraina. Era decorat pentru misiuni în Irak și Afganistan

Un fost militar american, membru al unei unităţi de comando de elită şi care a dezertat în 2019, a fost ucis în Ucraina, a anunţat vineri Marina militară a Statelor Unite (US Navy), scrie AFP.

„US Navy poate confirma că un fost marinar a fost ucis la Dnipro pe 18 ianuarie”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai acesteia într-un comunicat, adăugând că nu poate adăuga nimic „despre motivul pentru care acest fost marinar era în Ucraina”.

Militarul, Daniel Whitney Swift, aparţinuse prestigioasei unităţi de elită Navy Seals, de pe lângă US Navy.

Marina americană nu precizează cum a ajuns fostul militar de elită, care a dezertat din armata americană la 11 martie 2019, să lupte în Ucraina.

„Nu putem specula de ce se afla fostul marinar în Ucraina”, a precizat US Navy.

Daniel W. Swift, un operator special de război clasa !, a intrat în Marina americană în 2005 şi şi-a încheiat formarea în Navy SEAL în 2006, potrivit dosarului său, prezentat de Marină, scrie News.ro.
În timpul serviciului militar, el a fost recompensat şi decorat pentru misiuni în Irak şi Afganistan.
În dosarul său apare o întrerupere neexplicată a serviciului, de la începutul lui 2014 şi până la sfârşitul lui 2015.
Ultima sa detaşare a fost în cadrul West Coast Special Warfare Unit şi a început în august 2016.
Lui Swift i s-a retras însemnul militar al unităţii sale de elită – tridentul -, anunţă un oficial din Marina americană, o măsură dură, după ce un Comitet de Examinare Trident stabileşte că un marinar nu mai îndeplineşte cerinţele de a fi un membru Navy SEAL.
Statele Unite îşi descurajează cetăţenii să meargă să lupte în Ucraina, dar mulţi dintre ei au fost deja ucişi de la invazia rusă din februarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here