FOTO | Imagini fabuloase cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Cablurile gigantice se întind pe kilometri întregi

O serie de imagini spectaculoase cu lucrările la podul peste Dunăre de la Brăila, care are o lungime totală de aproape doi kilometri, au fost postate pe pagina de Facebook a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pe cablurile podului au fost montate sute de becuri care creează o imagine spectaculoasă, informează Ziare.com.

pod suspendat braila
 

„În prezent se lucrează la bretelele de acces giratie și la viaductul de acces Brăila”, scriu cei de la CNAIR.

 

pod suspendat braila

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a vizitat pe 16 octombrie șantierul podului suspendat de la Brăila și s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor.

“Chiar dacă vremea este nefavorabilă, în această perioadă, activitatea pe şantierul de la Podul Brăila este concentrată pe construcţia cablului principal, respectiv toroanele 5 şi 6, partea sud, şi toroanele 7 şi 8, partea nord.

La partea de terasamente se realiza aprovizionarea cu materiale în şantier şi cofrare/armare structuri poduri şi podeţe peste canale.

De asemenea, am inspectat şi blocul de ancoraj pentru a verifica dacă s-au executat lucrările dispuse prin expertiza tehnică. Cu această ocazie, am constatat că, în urma acestor măsuri, nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj”, a declarat Pistol.

 

pod suspendat braila
 

Construcția podului de la Brăila

Noul pod peste Dunăre va lega județele Brăila și Tulcea. Podul suspendat de la Brăila are o lungime totală de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrală este de 1,12 kilometri. Cele două turnuri, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai înalte construcții din România.

Lucrările realizate de asociația de constructori formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure System ar trebui să fie gata în decembrie 2022.

Proiectul prevede și construcția a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul și are două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu 19 kilometri, și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Macin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valorează 1,99 miliarde de lei, fără TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructură din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here