Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ajuns în România

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a  ajuns, marți, în România, anunță ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Oficialul amercian este într-un turneu în ţări riverane Mării Negre, partenere şi aliate cu Statele Unite.

Ministrul Nicolae Ciucă a declarat, conform Agerpres, că vizita vine “să concretizeze rolul pe care ţara noastră îl joacă în interiorul Alianţei şi în regiune”, fiind și o confirmare a nevoii de „a continua implicarea solidă în ceea ce priveşte conceptul NATO pe linia întăririi apărării şi descurajării pe Flancul estic”.

„L-am întâmpinat astăzi, la aeroport, pe omologul meu din Statele Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, care se află într-o vizită oficială în România.

Vom discuta mâine despre evoluția relațiilor militare dintre România și SUA, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, despre situația de securitate din zona Mării Negre, dar și despre temele ce vor fi abordate la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care va avea loc la Bruxelles.

Bine ați venit în România, domnule secretar al Apărării Austin! Vizita dumneavoastră ne onorează!”, scrie Nicolae Ciucă pe Facebook.

 

 

Oficialii americani consideră că România este “un aliat model”, iar secretarul apărării va arăta aprecierea și recunoașterea Americii pentru aceasta, informează un comunicat al Pentagonului.

Vizita face parte dintr-un turneu care a mai cuprins Georgia și Ucraina și are loc înainte de participarea secretarului apărării la reuniunea miniştrilor apărării ai NATO, de la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here