Furtună în birourile cu uși capitonate: Violeta Alexandru cere schimbarea din funcţie a preşedinţilor tuturor caselor de pensii din sectoarele Capitalei

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe directorii tuturor caselor de la sectoarele din Bucureşti, dar şi pe cei din judeţele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu şi Gorj. „Toate termenele de înţelegere au expirat”, a transmis Violeta Alexandru.

„Sunt un om care dă o şansă oricui, indiferent de simpatiile politice. Vreau performanţă la Ministerul Muncii. Dacă jumătate dintre casele judeţene de pensii din ţară reuşesc să se organizeze (cu personal, poate, insuficient; mulţi dintre aceşti colegi care au performat nici nu şi-au pus problema să îmi prezinte greutăţile, şi-au văzut de treabă) şi NU au restanţe în soluţionarea dosarelor de pensii înseamnă că  se poate.  (…) Voi lua decizii la finalul acestei săptămâni cu privire la directorii caselor care, în pofida insistenţelor mele, au în continuare restanţe. Totuşi, au trecut 8 luni de când am cerut să se rezolve lucrurile. În această perioadă, am cerut inclusiv să fie detaşati angajaţi de la CNPP, să meargă directorii din aparatul central ca să ajute”, a transmis Violeta Alexandru, potrivit News.ro.

Ministrul Muncii afirmă că cei care nu fac performanţă găsesc zeci de explicaţii.

„Am depăşit perioada acestor explicaţii. I-am sprijinit şi încurajat să îşi rezolve parte din problemele cu care se confruntau tocmai pentru a aduce la zi dosarele de pensii. Astăzi, în ciuda acestor eforturi, nu se văd rezultatele. Acum tragem linie. Am cerut Preşedintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât dar totuşi nu o să las pensionarii să aştepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanţe moştenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Preşedinte CNPP, propus de mine şi schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanţă), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur şi simplu, în faţa evidenţelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara – Petroşani, Giurgiu, Gorj. Toate termenele de înţelegere au expirat pentru actualii directori. Cine nu poate face performanţă în folosul cetăţeanului, este mai bine să se retragă”, a mai transmis ministrul.

Aceasta precizează că va lua decizii cu privire la toate aspectele care i se semnalează.

„Cine vorbeşte urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situaţii) să ştie că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ şi că sunt protejaţi. Nu. Îmi asum. Am avut toată înţelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aştept”, a mai afirmat Violeta Alexandru.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine,sa-i zboare pe toti pilangii comunisti ,niciunul nu vrea schimbare,toti vor ca oamenii sa stea tot la cozi la ghisee ,aplecati si umili ,sa-si ceara drepturile unor functionari obisnuiti sa fie tratati ca niste stapani!nu vor sa serveasca publicul ci sa fie ascultati si rugati ca niste stapani pe mosia lor,desi sunt platiti din bani publici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here