Goană disperată după generatoare diesel în China, pe fondul crizei energetice

  Aduși la disperare de criza energetică ce afectează țara, tot mai mulți proprietari de fabrici din China apelează la generatoarele diesel pentru a-și menține afacerile pe linie de plutire.

  Raționalizarea energiei electrice a afectat industria și a lăsat unele gospodării fără electricitate. Într-un efort de-a raționaliza consumul de combustibil, unele provincii au ordonat fabricilor să închidă câteva zile în fiecare săptămână, angajații fiind rugați să evite utilizarea aparatelor de aer condiționat la temperaturi scăzute.

  Odată cu apropierea rapidă a sezonului de iarnă, China și-a instruit minerii de cărbune să extindă în mod semnificativ producția și a semnalat că va permite producătorilor de energie care au fost paralizați de plafonările de preț și de costurile ridicate ale cărbunelui să crească suma pe care ar putea s-o perceapă pentru electricitate.

  Managerul companiei Weifang Yuxing Power Company din provincia Shandong a declarat pentru Financial Times că firma sa a rămas fără generatoare după valul de comenzi din septembrie.

  Am primit o mulțime de comenzi de la provincii din sud, cum ar fi Jiangsu și Guangdong”, a spus acesta, adăugând că și costul componentelor de generatoare a crescut. „Trebuie să le spun clienților mei că ar putea dura 15 până la 20 de zile pentru a livra un generator și , de asemenea, trebuie să așteptăm sosirea pieselor-cheie.”

  Președintele Xi Jinping a promis că țara sa va atinge vârful emisiilor de carbon până în 2030 și că va ajunge la emisii nete zero până în 2060. Dar această promisiune este amenințată de decizia de-a crește producția de cărbune. Generatoarele pe bază de motorină emit funingine, monoxid de carbon și dioxid de carbon.

  În lumina noului deficit, băncile de investiții au retrogradat perspectivele de creștere ale Chinei. La sfârșitul lunii trecute, Goldman Sachs și-a redus prognoza de creștere pentru 2021 în China la 7,8%, de la 8,2%, subliniind că existe „presiuni semnificative de dezavantaj” din cauza lipsei de energie.

  Companiile chineze de generatoare au declarat că au o creștere mare a cererilor. Shandong Huali Electromechanical a declarat că „a primit recent multe întrebări de la clienți noi și vechi, dintre care cei mai mulți vor să cunoască capacitatea generatoarelor, din cauza restricțiilor energetice.”

  Într-un anunț publicat pe site-ul de știri NetEase, Shandong Huali a sfătuit companiile să nu instaleze panouri solare. „Instalarea panourilor solare durează mult și nu poate rezolva rapid dificultățile imediate”, a spus compania.

  Analiștii au spus că lansarea surselor regenerabile de energie nu a atins un nivel de înlocuire a cărbunelui în China. Vremea extremă din acest an a perturbat și aprovizionarea cu anumite surse regenerabile, cum ar fi energia hidroenergetică din sudul Chinei.

  Danny Lau, care conduce o fabrică de aluminiu în Dongguan, a declarat că a existat o creștere bruscă a cererii de închiriere a generatoare în orașul industrial din delta râului Pearl, un hub manufacturier.

  Cererea este imensă”, a spus el. În timp ce se baza pe trei generatoare de rezervă pentru a-și alimenta afacerea, o fabrică vecină plătește acum 180.000 Rmb (27.900 dolari) pe lună pentru a închiria fiecare dispozitiv, față de 60.000 Rmb în iunie.

  1 COMENTARIU

  1. Soluția este patentată deja: programul tv de la 20 la 22, oprire curent între 7-18 la toate locuințele, pt consumatorii casnici, dacă depășesc 50 kW pe lună plătit de 3 ori tariful, încâlzirea în casă la maxim 18 grade.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here