Gorghiu: Nu suntem la fel de penibili ca cei din PSD, să ne picăm propriul Cabinet

alina gorghiu
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Moţiunea de cenzură a opoziţiei va avea un singur perdant în orice scenariu şi anume PSD, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea precizează că liberalii nu vor sprijini demersul social-democraţilor, transmite News.ro.

Alina Gorghiu spune că ”teoretic, n-ar trebui să fie o problemă moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat-o”, iar ”în orice scenariu, acest demers presupune un singur perdant şi anume PSD”. 

Întrebată de ce nu vor vota şi parlamentarii PNL moţiunea de cenzură, pentru a deschide calea alegerilor parlamentare anticipate dorite, senatoarea liberală a răspuns: ”Exclus, nu poţi să-ţi baţi joc de votul pe care ţi l-au dat românii şi nici de propriul Guvern. Nu suntem la fel de penibili ca cei din PSD, să ne picăm propriul Cabinet, ăsta este atributul care stă la îndemâna PSD şi a celorlalţi, care vor să voteze o eventuală moţiune de cenzură”.

PSD a anunţat iniţierea unei moţiuni de cenzură ca răspuns la angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În spaţiul public a fost avansată posibilitatea ca liberalii să voteze moţiunea, pentru a forţa căderea propriului Guvern şi a deschide astfel calea alegerilor parlamentare anticipate, dorite atât de PNL, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi de USR şi UDMR.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here