„Granița” din crengi dintre România și Bulgaria care l-a zăpăcit pe un turist englez

Foto: Facebook

În urmă cu câteva zile, un turist englez a fost acuzat de trecere frauduloasă a frontierei după ce s-a plimbat pe plajă şi a ajuns, din greşeală, în România.

Câteva crenguţe de care sunt agăţate perechi de pantaloni şi o pancartă pe care scrie „Zonă de frontieră. Trecerea strict interzisă” – aşa arată graniţa dintre cele două ţări. 

În această săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetăţean britanic care a trecut ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe plajă. 

Englezul a fost prins în data de 9 mai, în jurul orei 18.30, de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia. Aceştia au depistat „la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră”, transmite Poliţia de Frontieră. 

Persoana în cauză nu îşi putea justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare. 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani. „Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a trecut neintenţionat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător”, mai spun poliţiştii.

Ce-i drept, păstrând proporțiile ironiei, demarcarea din prezent a frontierei se poate spune că arată în regulă, față de perioada 2009-2010, când granița fusese la un moment dat marcată de o funie îngropată în nisip.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here