Grațiela Gavrilescu cere demisia lui Tăriceanu din fruntea ALDE

Gratiela Gavrilescu, vicepremier si ministrul Mediului

Grațiela Gavrilescu, unul dintre rebelii din ALDE, vrea demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu și a celorlalți lideri ai partidului care au decis excluderea celor care au dorit să continue alături de PSD la guvernare.

Ea a acuzat conducerea partidului că a fost amețită de putere și de lingușeli.

Dacă cineva mi-ar fi spus, acum 5 ani, când i-am transmis prerogativele de președinte al ALDE lui Călin Popescu Tăriceanu, că mâna cu care am scris și am semnat toate documentele de înființare a acestui partid îmi va fi mușcată, fără nicio remușcare, de acesta, cu siguranță, nu aș fi crezut!
Dar, unii oameni, odată urcați pe scaunul puterii și amețiți de lingușelile consilierilor de conjunctură, uită cine le-a fost alături la greu. Și uită cum au ajuns sus și încep să creadă că li se cuvine orice, oricând, oricum, veșnic, din partea tuturor.

Grațiela Gavrilescu, care a acceptat să revină la conducerea Ministerului Mediului, a anunțat că va contesta în instanță toate deciziile luate de conducerea ALDE, inclusiv ieșirea de la guvernare.


Lui și marilor bărbați politici, care, astăzi, au decis, pe furiș, fără curajul de a mă privi în ochi!, să mă radieze din ALDE, le pregătesc și eu o surpriză, în instanță. Deciziile luate, în mare grabă, în Delegația Permanentă din 26 august sunt lovite de nulitate, pentru ca întrunirea acesteia nu s-a făcut statutar.
Deci:

Protocolul cu PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.

Retragerea de la guvernare devine caducă

Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu- la fel

Și, ghinion!, inclusiv alianța cu ProRomania are aceeași soartă!

Grațiela Gavrilescu se întreabă și care sunt interesele conducerii ALDE și ale lui Tăriceanu.

De altfel, toate documentele ALDE, care au emanat ulterior acestei Delegații sunt lovite de nulitate, cu atât mai mult cele de astăzi, adoptate, așa cum s-a anunțat public, într-o ÎNTĂLNIRE INFORMALĂ!
Destructurarea partidului este obiectivul președintelui ALDE?
Nu așa se conduce! În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al celei mai puternice filiale din țară, solicit reintrarea în legalitate a activității și demisia tuturor celor care au organizat și dispus aceste măsuri care nu au avut alt efect decât destructurarea partidului!

ALDE Prahova, filiala pe care o conduce Grațiela Gavrilescu, a votat pentru organizarea unui congres și pentru susținerea actualei guvernări. Aceeași decizie a luat-o și ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, care a fost de acord să intre în guvernul Dăncila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here