Incendiu uriaș la incineratorul din Brazi. Firma care administrează cuptorul vorbește despre o „mână criminală”. Reacția CJ Prahova

  Consiliul Judeţean Prahova, acţionar la Parcul Industrial Brazi, în incinta căruia funcţionează incineratorul Eco Burn, anunţă, miercuri, că pe rolul instanţelor de judecată prahovene se află cinci dosare – două la Judecătoria Ploieşti şi trei la Tribunalul Prahova – în care se fac demersuri pentru închiderea incineratorului.

  ”Motivul principal – gravele incidente de mediu pe care acesta le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară, zona Ploieşti şi comunele limitrofe”, explică oficialii CJ Prahova.

  Astfel, Parcul Industrial Brazi, proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea incineratorul, a început demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune pe 49 de ani cu proprietarul incineratorului. Consiliul Judeţean este acţionarul parcului industrial.

  Reprezentanţii CJ Prahova menţionează că, din 2011, de când incineratorul a fost inaugurat, şi până în septembrie 2020, dată la care PSD a pierdut alegerile locale în Prahova, Consiliul Judeţean Prahova „nu a făcut niciun demers concret pentru stoparea poluatorului”.
  Incendiul izbucnit la incinerator nu a fost încă lichidat, intervenţia pompierilor fiind dificilă.

  „Mâini criminale”

  Operatorul incineratorului de pe platforma industrială de lângă Ploieşti, unde a izbucnit un incendiu de proporţii, cu mare degajare de fum, reclamă că un angajat a intrat ilegal în incinerator şi a pus focul, încercând să inducă ideea unei sinucideri. Ei susţin că acesta el al treilea incendiu provocat de „mâini criminale”. Pompierii continuă intervenţia şi nu au reuşit încă să intre în interior.
  Materialele combustibile din interiorul halei sunt depozitate pe platforme,  unele deşeuri atingând şi până la 10 metri înălţime. În continuare nu se poate poate pătrunde în interior deoarece există riscuri pentru echipajele de salvatori”, a transmis ISU Prahova.
  Pompierii au precizat că se acţionează pentru lichidarea incendiului de la exterior şi de la înălţime.

  „Încă nu avem informaţii referitoare la o posibilă victima surprinsă în interior”, au precizat pompierii.

  „Din declaraţiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societăţii Eco Burn a intrat în incinta parcului minţind ca îşi lasă bicicleta şi pleacă în cursă cu un şofer. În scurt timp, a izbucnit incendiul şi paznicul a telefonat la ISU anunţând incidentul. Menţionăm ca angajatul S.C. a pătruns în mod ilegal în incinta parcului industrial Brazi şi a Societăţii Eco Burn, în afara orelor de program şi fără acordul societăţii.  La faţa locului a lăsat o bicicletă în scopul inducerii ideii de sinucidere, fapt confirmat şi din declaraţiile tatălui său care a precizat organelor abilitate ca a fost informat de S.C. ca se va sinucide”, a transmis societatea care operează incineratorul de la Brazi, din judeţul Prahova.

  Oficialii firmei menţionează că acesta este al treilea incendiu ”produs de mâini criminale”.

  „De asemenea mai precizam ca Ecoburn îşi va relua activitatea în pofida acestor incidente rău voitoare aflându-se în procedura de revizuire”, mai transmite societatea.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here