Ioana Mihăilă: Ne uităm cu destul de mare îngrijorare la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania. Vaccinarea este cea care ne protejează

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că trebuie să continue campania de vacicnare, întrucât încă nu am scăpat de pericol, transmite News.ro.

”Ne uităm cu destul de mare îngrijorare la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, pe baza infectărilor cu tulpina Delta”, a afirmat Mihăilă precizând că vaccinarea este singura soluţie.

”Ne dorim, evident, să creştem rata de imunizare şi procesul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite ţări tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă şi la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină Delta”, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, Ioana Mihăilă.

Aceasta a transmis că vaccinarea este singura soluţie.

”Cumva, aş vrea să transmitem împreună acest mesaj, că vaccinarea este cea care ne protejează şi că încă nu am scăpat de pericol şi că vaccinurile sunt disponibile, centrele de vaccinare sunt deschise, caravanele mobile sunt active, medicii de familie vaccinează şi este singura cale prin care putem să ne păzim de un val la fel de intens ca şi cel prin care am trecut”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.
Varianta Delta a Covid-19, identificată prima oară în India, devine dominantă la nivel global, a declarat vineri directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan.

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă că tulpina Delta (indiană) a coronavirusului se află deja în circulaţie comunitară în România şi în creştere exponenţială chiar dacă tulpina Alpha (britanică) se află în scădere accelerată. „La rata curentă de creştere tulpina Delta (indiană) va câştiga competiţia cu varianta Gamma (braziliană) şi va deveni dominată cel târziu în luna septembrie, dar mai probabil la finalul lunii august”, consideră el.

Virusul etern

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here