Iohannis: Să evaluăm responsabil implicaţiile, să nu minimalizăm impactul crizei. Măsurile să ţină cont de interesele angajaţilor, companiilor, bugetului

Sursa: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la începutul primei şedinţe a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19, că nu trebuie minimalizat impactul acestei crize, solicitând să fie analizate şi evaluate realist toate implicaţiile COVID – 19, transmite News.ro.

”Mesajul principal este să evaluăm în mod prudent şi responsabil implicaţiile, să nu minimalizăm impactul acestei crize. Este esenţial să identificăm cele mai potrivite mecanisme, prin care să protejăm nu doar sănătatea, ci şi funcţionarea societăţii noastre. Acest grup de lucru aduce la aceeaşi masă principalele instituţii. Evaluările şi previziunile economice trebuie să ne permită o anumită predictibilitate şi o reacţie rapidă şi eficientă”,a declarat preşedintele.Iohannis a afirmat trebuie să existe  o bază bine fundamentată a unor măsuri de susţinere a economiei.

”Solicit acestui grup să analizeze şi să evalueze realist, toate implicaţiile COVID 19. Măsurile trebuie să ţină cont de interesele angajaţilor, companiilor, bugetului şi asta necesită anumite scenarii. Responsabilitatea şi prudenţa trebuie să ghideze exerciţiul de comunicare publică pentru a nu genera mai multă incertitudine şi neîncredere”, a subliniat preşedintele.

„Sunt foarte mulţumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză, măsurile care au fost luate mi se par potrivite, au venit la timp şi vreau să-mi exprim toată aprecierea pentru premierul Orban şi toţi cei care sunt efectiv implicaţi în gestionarea acestei crize”, a mai afirmat Iohannis, potrivit Agerpres.

„Până acum, avem noroc şi cei găsiţi cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi aşteptat unii”

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, miercuri, că s-a interesat de starea celor diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar starea generală a acestora este bună, potrivit Agerpres.

„Două veşti care mi s-au părut bune despre criza sau boala generată de coronavirus. M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiţi pozitiv (…) şi am constatat că starea lor generală este bună. Mai mulţi dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulţi dintre ei au simptome foarte uşoare de tip răceală, câţiva au simptome de tip gripă. Până şi persoanele mai în vârstă, care au şi alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaş într-o manieră foarte apocaliptică. La noi, până acum, avem noroc şi cei găsiţi cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi aşteptat unii”, a spus Iohannis.

Context

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a discuta despre efectele epidemiei de coronavirus. În urma întrevederii s-a decis ca preşedintele Klaus Iohannis să prezideze, la ora 16.00, prima întâlnire a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înfiinţat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării şi monitorizării de către autorităţile publice cu atribuţii în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări şi propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.

Grupul de lucru îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului şi a Administraţiei Prezidenţiale, prin Departamentul Politici Economice şi Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here