Ion Țiriac a blocat construcția căii ferate spre Otopeni. Ce critică afaceristul la acest proiect

ion tiriac in fata siglei federatiei romane de tenis

Ion Țiriac a reușit să blocheze construcția căii ferate care să lege Bucureștiul de Aeroportul Otopeni, extrem de importantă și necesară pentru EURO 2020, găzduit parțial și de România.

Fostul tenismen, alături de mai multe firme și persoane fizice din Otopeni au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Trasporturilor și CFR iar Curtea de Apel București a decis stoparea imediată a lucrărilor. Toți se plâng că traseul noii căi ferate, pe care autoritățile române au promis că o construiesc pentru EURO 2020, trece prea aproape de proprietățile lor.

Decizia CAB este executorie, dar poate fi atacată la o instanță superioară.

Ce reproșează Țiriac proiectului?

Fundaţia Ion Ţiriac a spus că este obligată să renunţe la două proiecte non-profit majore, de interes naţional, derulate în oraşul Otopeni din cauza deciziei “complet rupte de realitate a Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Internaţional Henri Coandă”, potrivit unui comunicat de presă citat de clubferoviar.ro

Primul proiect este Patinoarul Țiriac-Telekom Arena, inaugurat în 2016 după o investiție de 3,6 milioane de euro. Al doilea proiect este o academie de tenis.

„Ăsta a fost visul meu și al lui Ilie, să facem o academie. E mai complicată! Costă mai mult, dar e vorba despre bani privați. Banii mei! Voiam să o facem la Otopeni, unde trebuia să fie Universitatea despre care tot vorbeam. Din păcate, cu linia asta ferată, care trece pe deasupra acelei străzi, am început să luăm aprobări pentru demolarea patinoarului. Nu pot lăsa copiii cu trenul pe deasupra.

Dacă e așa și se face acest tren, tot acest proiect cade. Trebuia să fie o piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere. Așa voiam. Acum patinoarul e închis. Nu pot da drumul în aceste condiții! Unde mergem, nu știu!” a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor în septembrie, înainte să demareze acțiunea în instanță.

Cum va arăta noua gară de la aeroport?

Contractul pentru construcția liniei care va lega Bucureștiul de Aeroportul Otopeni a fost semnat în iunie. Obiectul contractului cuprinde construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, un viaduct de 1,52 km care traversează DN1, 3 podete, instalaţie de centralizare electronică şi o statie de călători la terminalul T1. 

sursa: Ministerul Trasporturilor

Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor la aceea vreme, spunea că se așteaptă ca linia să fie gata în martie 2020. Valoarea totală estimată a contractului este de 420.113.085 lei fără TVA. Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri de Coeziune şi Buget de Stat, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Aproape 7 milioane de lei vor merge către exproprierea celor 7,5 hectare necesare proiectului. Pe listă sunt 63 de persoane fizice și juridice.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here