Ionel Oprea: Unele cadre medicale de la spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior (r) Ionel Oprea, numit recent secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri, pentru Monitorul de Suceava, că o explicație pentru dezastrul de la spitalul județean este faptul că unele cadre medicale au refuzat să poarte echipamentele de protecție.

În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a spus doctorul Ionel Oprea, care a adăugat că spitalul are suficiente echipamente de protecție.

Într-o declarație pentru stirileprotv.ro, Oprea a spus că, la fel de grav ca refuzul de a purta echipament adecvat este faptul că unele cadre pur și simplu nu înțeleg cu ce se confruntă. ”Nu înțeleg niște precepte epidemiologice clare, îmi pare rău pentru dânșii. Au fost niște răsfățați. Așa se întâmplă în spitalele noastre când echipa managerială este nemedicală și îi lasă pe medici în lumea lor, administrația se ocupă de obiectivele lor”, a comentat secretarul de stat.

Personalul medical de la spitalul din Suceava a primit noi instrucțiuni din partea echipei de medici militari care conduce acum unitatea. În primul rând, militarii încearcă să impună circuite epidemiologice, pentru a limita riscul de contaminare. Secretarul de stat Ionel Oprea coordonează operațiunea.

Medicul colonel Daniel Derioiu este noul manager al spitalului.

Klaus Iohannis a anunțat recent militarizarea conducerii Spitalului din Suceava, iar conducerea este asigurată de o echipă coordonată de generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, numit în 31 martie secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Obiectivul pe termen scurt este ca Spitalul Județean Suceava să redevină complet operațional în maximum o săptămână, a mai spus Oprea.

Ionel Paul Oprea a fost şef al Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, în perioada 2016-2019, după care şi-a continuat activitatea de chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.

Generalul Oprea are la activ misiuni executate la comanda unor structuri medicale în misiunile ONU din Angola şi Somalia.

1 COMENTARIU

  1. Medic,salut Armata si respect steagul,el ne face puternici.Desteaptate Romane nu e doar un imn,sper ca noi cetățeni obișnuiți să fim la înălțime.Epidemiologi,oricati ar fi sunt cele mai importante ființe azi.Eu sper sa se ridice cineva sa plaseze această resursa unde trebuie si sa batem epidemia,anestezisti sau urgentisti nu sunt epidemiologi.Ei sunt a 2 linie,nu prima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here