Isteria ivermectinei. Zvonul periculos că ar vindeca COVID-19 i-a determinat pe teleormăneni să epuizeze stocurile, deși poate provoca orbire și cancer

Teleormănenii sunt campioni la achiziționarea de ivermectină, un medicament pentru animale despre care au citit că ar fi bun pentru combaterea coronavirusului. Medicii, inclusiv cei veterinari, avertizează că acest medicament ar putea provoca orbire sau cancer în rândul oamenilor.

Farmaciile veterinare din județul Teleorman au rămas fără stocuri, după ce s-a anunțat public că un medicament utilizat pentru tratarea paraziților la animale ar putea fi util în prevenția și tratamentul Covid-19, anunță jurnalista Carmen Dumitrescu, din Teleorman, pe Press Hub.

Mai mulți farmaciști și medici veterinari susțin că de câteva zile stocurile de medicament antiparazitar s-au epuizat și că ar există chiar și o lista de așteptare.

„De câteva zile avem solicitare mare, deși informația că medicamentul ar putea fi util în consumul uman e mai veche. Dar cam de patru, cinci zile avem solicitări destul de dese. Noi, până acum, o dădeam doar pentru căței, pentru scabie, paraziți, nu vindeam zilnic. Acum ni se cere, dar nu mai avem pe stoc și încă sunt 5,6 persoane pe zi care întreabă de el. Noi nu mai avem oricum pe stoc și înțeleg că nu se mai găsește nici în alte farmacii. Eu nici nu știam că lumea folosește, am auzit și eu tot de la oameni”, a declarat Mirela Stăncioi, proprietara unei farmacii veterinare din Teleorman.

Doctorul Ovidiu Roșu din București a reacționat dur față de cei care cumpără Ivermectină pentru consum uman.

„Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se întâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină, destinate animalelor, pentru consum propriu!!!

Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să va duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihaniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac”, a scris medicul veterinar Ovidiu Roșu pe pagina sa de Facebook.

Și medicul veterinar Petru Antonio Mureșan a sesizat nebunia legată de acest medicament pentru animale.

„Văd că apar tot mai multe postări cu antidotul minune pentru Covid-19: Ivermectină. Antivacciniștii și alți atoateștiutori de pe paginile de socializare promovează această substanță ca medicamentul care vindecă instantaneu cumplita pandemie. Din nefericire, am văzut chiar colegi de breaslă că promovează asta cu îndârjire. De aceea m-am hotărât să aduc aici lămuriri esențiale pentru toți cunoscuții care îmi citesc postările.

În primul rând să va zic că inițial și eu am fost antivaccinare, pentru că nu aveam suficiente informații și nu mi-a plăcut ideea cu obligativitatea vaccinării! Acum, după ce am studiat, citit și documentat puternic în ultimele 30 de zile, atât de pe surse oficiale cât și fanteziste, pot spune cu certitudine că mă voi vaccina. Pentru că, deși există riscuri pe termen mediu și lung, nimeni nu poate fi sigur azi de efectele secundare ale vaccinului, aceste riscuri sunt MULT mai mici decât riscul de a contacta virusul și a face o formă gravă, chiar letală de boală”, a explicat medicul Mureșan.

„Și acum să lămuresc cu IVERMECTINA. Este o substanță activă descoperită în 1975 și aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziților interni (generic – viermi), cu excepția Fasciolei (viermele de gălbeaza) și paraziților externi: pureci, căpușe, păduchi și râie. Există se pare și un produs de uz uman – Stromectol, pe care, personal nu l-am văzut în nici o farmacie la noi. Nu cunosc nimic despre acest produs. Cât despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 NICI NU POATE FI VORBA! Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator, la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci NU omoară virușii (virusurile).

În plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de așteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv (de obicei mai mari de 30 de zile).

Pentru că s-a constatat că deși foarte bun că antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism. Iată de ce, dragi prieteni și cunoscuți, NU vă tratați după zvonuri și surse. Singură cale sigură de a evita infecția cu Covid-19 rămâne vaccinarea!”, a scris Petru Antonio Mureșan, medic veterinar în Cluj.

Un alt medic veterinar a avertizat, marți, la Digi24 că acest medicament poate provoca și orbire în cazul oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here