Vicepremier rus: Rusia are suficiente rachete şi muniţii de înaltă precizie pentru a îndeplini sarcinile trasate în Ucraina

Sursa: www.eng.mil.ru

Rusia are suficiente rachete şi muniţii de înaltă precizie pentru a aduce la îndeplinire sarcinile care au fost trasate forţelor armate ale ţării, a declarat luni vicepremierul rus Iuri Borisov, informează Interfax şi Reuters, citate de Agerpres.ro.

Un oficial de rang înalt de la Pentagon a declarat în luna martie că Federaţia Rusă, care a trimis mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială”, nu are suficiente muniţii ghidate de mare precizie.

De la invadarea Ucrainei, în 24 februarie, Rusia nu a reuşit să îşi atingă obiectivele principale precum eliminarea forţelor aeriene ucrainene, deşi are o armată mai numeroasă decât cea a Ucrainei. Potrivit unor oficiali americani, rachetele ruseşti ghidate de mare precizie eşuează în proporţie de până la 60% din cazuri în Ucraina, iar asta ar putea fi o explicaţie pentru dificultăţile armatei ruse.

Muniţiile ghidate de înaltă precizie se referă la rachete capabile să ţintească un punct fix, spre deosebire de aşa-numitele „bombe stupide”, bombe cu cădere liberă, neghidate şi nedirijate, care nu au tehnologia necesară pentru a viza o ţintă precisă.

THE ECONOMIST | Parada lui Putin, umbrită de showman-ul Zelenski și „o înfrângere strategică lipsită de ambiguitate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here