Județul în care s-au epuizat locurile la terapie intensivă pentru pacienții de Covid

Sursa: flickr

Toate locurile de Terapie Intensivă din spitalele din Prahova destinate îngrijirii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 sunt ocupate, conform celei mai recente raportări a autorităţilor judeţene, transmite News.ro. Sâmbătă, în Prahova s-au raportat 42 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, peste o treime dintre acestea fiind la categoria de vârstă 30-39 de ani.

Conform datelor făcute publice sâmbătă după-amiază de Prefectura Prahova, în spitalele din judeţ sunt alocate îngrijirii bolnavilor cu COVID-19 378 de paturi, dintre care 245 de paturi sunt ocupate. 

La Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber. Judeţul Prahova s-a mai aflat în situaţia de a avea toate locurile de ATI ocupate, iar în aceste condiţii bolnavii cu forme grave de COVID-19 au fost trimişi la spitale din alte judeţe.  

Un număr de 42 de persoane au fost diagnosticate, de vineri până sâmbătă, cu boala cauzată de noul coronavirus, 15 dintre acestea încadrându-se la categoria de vârstă 30-39 de ani. 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 5.261 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 180 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here