Jurnalistă de la Washington Post, suspendată după ce a amintit de acuzația de viol la adresa lui Kobe Bryant

Sursa: Facebook

Jurnalista Felicia Sonmez a fost suspendată de publicaţia Washington Post, după ce a amintit pe reţelele de socializare despre un caz de viol în care a fost implicat Kobe Bryant, la scurt timp după decseul baschetbalistului, informează Reuters.

La scurt timp după ce au apărut informaţii privind prăbuşirea elicopterului în care se afla Kobe Bryant, Sonmez a postat pe Twitter un link către un articol din Daily Beast, cu titlul „Îngrijorătorul caz de viol al lui Kobe Bryant: „Dovezile ADN, povestea acuzatoarei şi o jumătate de mărturisire”.

După această postare, jurnalista a spus a primit „înjurături şi ameninţări cu moartea” de la „10.000 de persoane”. Ea a adăugat că „orice persoană publică merită să fie aminitită în totalitatea ei”.

Ulterior, postarea ei a fost ştearsă. Potrivit New York Times, editorul executiv al Washington Post, Martin Baron, i-a trimis un e-mail ziaristei, în care i-a spus: „O adevărată lipsă de judecată să postezi asta. Te rog, opreşte-te! Răneşti această instituţie făcând asta”.

Într-un comunicat, managerul Washington Post, Tracy Grant, a spus că postările Feliciei Sonmez au arătată „o judecată slabă care a subminat activitatea colegilor ei”, citând o încălcare a politicii publicaţiei pe reţelele de socializare.

Sonmez a fost suspendată, ceea cea a stârnit un val de critici în breaslă, chiar din rândul jurnaliştilot Washington Post.

Erik Wemple (Washington Post) a considerat decizia eronată, iar corespondentul din Washington al publicaţiei New York Magazine, Olivia Nuzzi, a scris pe Twitter: „Organizaţiile media ar trebui să-şi protejeze jurnaliştii, nu să fie în concordanţă cu mulţimea când vine vorba de ei. Washington Post nu numai că a dat greş cu Felicia Sonmez, dar a şi creat un precedent periculos”.

În 2003, Kobe Bryant a fost acuzat de viol de o angajată a unui hotel din Edwards, Colorado. Baschetbalistul, care era căsătorit atunci cu Vanessa, a negat violul, dar a recunoscut un act sexual consimţit. Procesul penal nu a mai avut loc, pentru că tânăra nu a mai vrut să depună mărturie, însă a urmat un proces civil, închis după o înţelegere făcută, potrivit presei, în schimbul a peste 2,5 milioane de dolari, sumă pe care Bryant i-a dat-o victimei. 

Fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui de 13 ani, Gianna, au încetat din viaţă, duminică, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Kobe Bryant, 41 de ani, a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice cu echipa SUA, a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţiont de 17 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor.

Datorită talentului său, Bryant a intrat în NBA din liceu. El a debutat în 1996, la vârsta de 18 ani, două luni şi 11 zile, fiind cel mai tânăr debutant din istoria NBA la acea dată.

Kobe Bryant s-a retras din activitate în 2016, după 20 de ani petrecuţi ca jucător al echipei Los Angeles Lakers.

El era căsătorit cu Vanessa şi aveau împreună patru fete, Natalia, 17 ani, Gianna, 13 ani, Bianka, trei ani, şi Capri, născută în iulie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here