Kremlinul, sfidat de medici, care țin o listă paralelă cu colegii uciși de coronavirus

Medicii ruși, neîncrezători în datele oficiale comunicate de autorități în problema coronavirusului, au lansat o listă neoficială a colegilor lor care au murit în urma virusului, transmite The Moscow Times.

Știrea vine în contextul în care numeroase spitale din Rusia au raportat focare de Covid-19 în rândul medicilor și pacienților, în ultimele săptămâni.

Cel puțin 69 de medici ruși au murit din cauza unor complicații legate de coronavirus, până luni după-amiază, potrivit informațiilor neoficiale.

„Unii au fost infectați în timpul serviciului, alții nu”, a scris anestezistul de terapie intensivă Vladimir Budianski, pe un grup de Facebook pe care îl moderează, intitulat Urgențe medicale.

„De ce medicii ar trebui să păstreze o listă proprie? Foarte simplu: nu au încredere în statistici”, a declarat site-ului de știri MBKh Media neurochirurgul Alexei Cașcieiev.

„Știu cum arată [Covid-19], așa că nu vor crede ce le spun ministerele. Ei vor ține singuri lista”, a spus acesta.

Lista include 22 de medici din Moscova si 12 cadre medicale din regiunea Moscovei care au decedat după contractarea virusului. Capitala rusă și împrejurimile sale, cu o populație combinată de peste 20 de milioane, zonele cel mai puternic lovite de Covid-19, de pe teritoriul Rusiei, cu peste 55.00 de cazuri, la nivelul zilei de luni.

Opt medici au murit la Sankt Petersburg, al treilea teritoriu cel mai afectat al Rusiei, cu 3.238 de cazuri. Cinci medici au murit în Republica Daghestan, a cincea regiune cea mai afectată din țară, cu 994 de cazuri de coronavirus.

Luni, Rusia a depășit China la numărul de infecții cu coronavirus, apropiindu-se marți de 100.000 și peste 800 d edecese declarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here