Inquam Photos / George Calin

Şapte din cei 37 de consilieri judeţeni şi şase din cei 27 de consilieri locali în Consiliul Local Craiova, aleşi în urma scrutinului din 27 septembrie, nu au fost validaţi de instanţe, după ce majoritatea au renunţat în primă fază la mandate, din diverse motive, iar unul a fost exclus din partid, respectiv Cristian Mihail Negulescu, candidatul PMP la funcţia de preşedinte al CJ Dolj.

Tribunalul Dolj a dispus validarea mandatelor pentru funcţia de consilier judeţean a următorilor candidaţi declaraţi aleşi în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, organizate în Circumscripţia Electorală Judeţeană nr. 17 Dolj: din partea PSD: Niculina Eugenia Stănescu, Oana Bică, Cosmin Durle, Mihail Neaţu-Breciugă, Stelian Bărăgan, Marius Pantilimon, Ionuţ Rădoi, Carmen Velişcu, Gheorghe Bică, Gheorghe Nedelescu, Adinel Ilinca, Ninel Cercel, Marian Viorel Marin, Teodor Nicola; din partea PNL: Alexandru Gîdăr, Mihaela Roxana Jianu, Alexandru Triţă, Veta Păsculescu, Marian Irinei, Cosmin Petruţ Călin, Daniel Drîgnei, Alexandru Florian Gâtejescu, Mihai Soare, Dorel Luică, Ştefan Trandafir; din partea PRO România: Marian Nisipeanu şi Octavian Stanciu; din partea PMP: Anişoara Stănculescu; din partea PER: Antonie Solomon, scrie agerpres.ro.

De asemenea, instanţa a dispus invalidarea mandatelor de consilier judeţean pentru: Cosmin Vasile (PSD), care a renunţat la mandat pentru că a câştigat funcţia de preşedinte al al CJ Dolj; Ion Prioteasa (PSD), fostul preşedinte al CJ Dolj, care a renunţat la mandat deoarece candidează pe primul loc la Senat din partea PSD; precum şi pentru Mihai Firică (PNL), secretar de stat în Ministerul Culturii, Laurenţiu Ivanovici (PNL), managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, deputatul Florinel Stancu (PRO România), Octavian Marinescu (PER), şi aceştia renunţând la mandate. Instanţa a invalidat şi mandatul lui Mihail Cristian Negulescu (PMP), candidatul PMP pentru funcţia de preşedinte al CJ Dolj, care, potrivit unor surse politice, a fost exclus din partid. De altfel, Negulescu a făcut apel la decizia Tribunalului Dolj care urmează să se judece pe 2 noiembrie, motiv pentru care până atunci noul CJ Dolj nu poate fi convocat de prefectul judeţului.

În Dolj, PSD a obţinut 16 mandate de consilier judeţean, PNL – 13 mandate, PRO România – trei mandate, PMP şi PER, câte două mandate.

Totodată, Judecătoria Craiova a invalidat mandatele de consilier local pentru Lia Olguţa Vasilescu (PSD), care a câştigat funcţia de primar al Craiovei, pentru deputatul PNL Nicolae Giugea, pentru senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea, pentru Mihail Genoiu, primarul în funcţie al Craiovei, pentru Adrian Cosman (PSD) şi Antonie Solomon (PER), care au renunţat la mandate. Instanţa a dispus, în primă fază, validarea a 21 din cei 27 de consilieri locali: din partea PSD: Dan-Ştefan Spânu – vicepreşedintele Asociaţiei Magistraţilor din Romania, fost judecător, Sorin-Nicolae Dinescu – prorector UMF Craiova, Dorel Berceanu – prorector UCV; Lucian-Costin Dindirică; Gheorghiţa-Daniela Barbu; Radu Marinescu; Marin Nicoli; din partea PNL: Adriana Ungureanu, Cosmin Ion Corâţu, Marian Vasile, Dan Diaconu, Georgel Enescu, Flavius Adrian Sirop şi Teodor Nicuşor Sas; din partea USR-PLUS: Lucian-Bernd Săuleanu, Cezar Drăgoescu, Nicu Cosmin Teodorescu, Manuel Borţoi şi Eduard Cîrceag; din partea PER: Sorin Octavian Marinescu şi Constantin Mogoşanu.

Validarea mandatului de primar al Craiovei al Liei Olguţa Vasilescu a fost contestată în instanţă de craioveanul Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”, iar decizia instanţei nu este definitivă.

Prefectura Dolj nu a convocat până acum nici noul CL Craiova. După alegerile din 27 septembrie, din cele 27 de mandate de consilieri locali în CL Craiova, PSD a obţinut 10 mandate, PNL – 9 mandate, Alianţa USR-PLUS – 5 mandate şi PER – 3 mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here