Lista statelor şi zonelor de risc Covid, actualizată, cu Suedia printre noutăţi. Ţările eliminate

Sursa: Gareth James

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinei la sosirea în România, în contextul pandemiei de COVID-19, eliminând din listă Franţa şi Bosnia Herţegovina şi incluzând Suedia, transmite News.ro.

”Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinării asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă”, se arată în decizia de vineri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe listă se află: Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Croaţia, Italia, Portugalia, Armenia, Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Statele Unite ale Americii, Bosnia – Herţgovina, Danemarca. Aceasta din urmă este prezentă pe listă ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus Sars-Cov-2 provenite de la fermele de nurci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here