Hotelul Turris din Turnu Măgurele (Teleorman), deținut de familia Dragnea, a fost transformat în centru de carantină pentru persoanele venite din zonele roșii ale lumii, anunță Liber în Teleorman.

Contractul a fost atribuit de Primăria Turnu Măgurele, condusă de Dănuț Cuclea, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Surse locale afirmă că prețul unei camere a crescut brusc de la 150 de lei/noapte la 400 de lei/noapte.

Sursele noastre spun că primăria Turnu Măgurele ar fi semnat în acest sens un contract cu o firmă cu sediul în comuna Lița, comună unde are sediul și compania Teldrum. Deci nici în vreme de pandemie nu se fură discret și protagoniștii nu se mai străduiesc să-și ascundă legăturile. Din păcate, contractul cu Hotelul Turris nu este pus la dispoziția publicului larg.

În mod normal, în timpuri liniștite, o noapte la Turris costă 150 de lei. Contractul încheiat de Primăria Turnu Măgurele cu firma familiei Dragnea stabilește că tariful pe cazare se ridică, mai nou, la 230 lei, la care se adaugă 70 lei pe zi masă carantinatilor. Asta în condițiile în care vorbim totuși despre o situație de urgență, care presupune solidaritate, nu furat de la stat într-o veselie.

Hotelul Turris a devenit centru de carantină pe dată de 5 aprilie și are capacitatea de a caza 130 de persoane venite din zonele roșîi ale lumii. Un calcul simplu (14 zile pentru 130 de persoane la 300 lei/ziua) lasă să se întrevadă o suma frumoasă de-a dreptul. Și uite așa, cu tot guvernul liberal și cu toată grijă pentru banul public, din pandemia asta tot ai lui Dragnea câștigă.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Stelian Cristea, în acest moment primăria din Turnu Măgurele a încheiat un contract cu hotelul familiei Dragnea, dar spune că suma în schimbul căreia operatorul economic îi va caza pe românii întorși din străînătate nu a fost comunicată încă public. Surse din Comitetul Local pentru Situații de Urgență susțin că, de fapt, prețul cazării a urcat de la 150 la 400 de lei pe noapte”, scrie Liber în Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here