Agentul de poliție Kovacs Valer din Timiș susține că a fost sunat de premierul Ludovic Orban, după ce în urmă cu o zi se plânsese pe Facebook că polițiștii sunt încurajați să dea amenzi. Agentul spune că premierul l-a asigurat că nu există un asemenea ordin, din contră, mesajul către șefii poliției este „să se termine cu goana după amenzi”.

„Atunci când mergi la intervenție 112 și te sună al doilea om în stat

Am avut deosebita plăcere să port un dialog între mine ca sindicalist al polițiștilor și domnul prim ministru al Romaniei, Ludovic Orban.

Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea ca s-a transmis șefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi!!!

Dacă cineva vă va cere să aplicați sancțiuni nejustificate, să raportați, se face un abuz din partea superiorilor!! Noi suntem în slujba cetățenilor, nu invers!!!

Sper să ajungă acest mesaj la toți șefii care nu au auzit ce s-a transmis!!!

Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social nr 62/2011 și este încă în vigoare, ar trebui să înțeleagă și șefii noștri!!! Dialogul rezolvă multe.

Cu respect, domnule prim ministru,
Demnitate și onoare.

Ma semnez același polițist activ,
Președinte de sindicat DECUS Timiș,
Agent șef de poliție Kovacs Valer”, este mesajul postat joi pe Facebook de agentul de poliție din Timiș.

Kovacs Valer a publicat în urmă cu o zi, tot pe Facebook, o serie de mesaje care, susține el, demonstrează că polițiștii sunt încurajați să dea mai multe amenzi în această perioadă.

Ieri am primit zeci de mesaje de la colegii din țară, peste tot se practică la fel!!! Dacă acum nu schimbăm ceva, ne merităm soarta. Cu toții vrem să aplicăm legea celor care o încalcă și merită!!! Să încercăm să prevenim întâi așa cum ne-a fost transmis de domnul Despescu!!! Mesajele de mai jos arată ca se reproșează polițiștilor care nu au sancțiuni suficiente și se încurajează, ba chiar se felicită polițiștii care au mai multe amenzi. (…)

Ieri în jurul orei 20,00 colegul meu de patrulă a fost sunat de șeful direct, dl. Tufiș Radu și a fost întrebat câte sancțiuni are aplicate?! Am fost și eu întrebat telefonic același lucru!! Oare de ce?! În condițiile în care noi la sfârșitul programului întocmim raport cu toate activitățile desfășurate!!!”, a relatat agentul, postând și câteva dintre mesajele primite pe telefon.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here