ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat că specialiștii susțin că un vârf al epidemiei de coronavirus, în România, ar putea avea loc în perioada 20 aprilie – 1 mai, dar că autoritățile sunt pregătite să ia măsurile necesare.

Sunt păreri împărțite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei între 20 aprilie – 1 mai. Astea sunt evaluări fiind vorba de un virus imprevizibil. Este foarte greu de făcut predicții. Suntem pregătiți, urmărim cu atenție fiecare zonă, luăm măsuri”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24.

Premierul a mai spus că mulți au criticat România pentru măsurile severe luate în faza incipientă, dar, spune Orban, acum țară noastră are un număr mic de cazuri, comparativ cu alte țări.

Noi am luat măsuri când puține țări europene luau măsuri. Am fost criticați pentru măsurile luate, când am dispus măsură carantinei, izolării, am fost criticați pentru faptul că am suspendat cursurile școlilor și universităților, am fost criticați pentru că am suspendat zborurile spre țările din Zona Roșie, dar iată că am luat măsurile cu spirit de anticipație și a dus la un rezultat care este evident pentru orice om care vrea să vadă realitatea.

Un rezultat care arată că România are un număr relativ mic, comparativ cu alte țări în materie de persoane diagnosticate pozitiv, în materie de răspândire a virusului, în materie de persoane care au decedat„, a declarat Orban.

Orban a mai dat exemplul altor țări, unde, comparativ cu România, numărul celor infectați este foarte mare.

Primul caz în România a fost în 26 februarie. În aceeași dată, în Spania erau 2 persoane infectate, în Franța 12, Italia peste 150 și putem analiză care este numărul de cazuri. În România avem peste 2700 în timp ce în Spania este vorba de zeci de mii de cazuri. În Franța de asemenea, iar în ceea ce privește bilanțul deceselor putem constată că în România numărul de decese este mult mai mic„, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here