Ludovic Orban, despre pregătirile pentru EURO 2020: În patru ani nu s-a făcut aproape nimic

captură video

Premierul Ludovic Orban a criticat stadiul lucrărilor la stadioanele pe care România s-a angajat să le construiască pentru EURO 2020. Aflat pe șantierul stadionului Steaua, șeful guvernului a spus că ultimii patru ani nu s-a făcut aproape nimic pentru respectarea promisiunilor.

”Scopul prezenţei mele e să mă asigur că pot fi finalizate aceste lucrări pe care ne-am angajat că vor fi finalizate. În 2014 noi ne-am angajat să îndeplinim un set de condiţii pentru a putea organiza cele patru meciuri de la Campionatul European. Practic, se poate spune că timp de patru ani nu s-a făcut aproape nimic. Deşi toată lumea ştia că noi avem nişte angajamente luate pe care trebuie să le îndeplinim”, a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a vorbit și de cealaltă mare promisiune făcută pentru EURO 2020: trenul care să lege aeroportul Otopeni de capitală. Proiectul liniei care să ducă direct până la aerogară este atacat în instanță de proprietarii din zonă, inclusiv de Ion Țiriac, dar Ludovic Orban a spus că nu își imaginează ca lucrările să fie oprite definitiv de instanță.

„În afara stadioanelor, mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Otopeni, de calea ferată care în momentul de faţă se confruntă cu un posibil blocaj cauzat de o acţiune în instanţă. Sperăm să deblocăm proiectul, chiar în această dimineaţă am discutat cu ministrul Transporturilor referitor la soluţionarea atât a proiectului aeroportului, cât şi găsirea unei soluţii care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată. Acum constructorul nu se poate plânge pentru că are front de lucru cu excepţia acelei suprafeţe care e disputată şi asupra căreia instanţa va trebui să se pronunţe. Oricum, nu pot să-mi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula în conformitate cu programul de lucru. Şi cel puţin acele lucrări care pot fi finalizate, să fie finalizate”, a transmis premierul României, potrivit sursei citate.

Ludovic Orban a fost însoțit în vizita de lucru de Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Pentru EURO 2020 sunt modernizate stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, care vor fi folosite pentru antrenamente. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here