Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că 237 de parlamentari au semnat până în prezent moţiunea de cenzură, că se poartă în continuare discuţii cu alţi zece deputaţi şi senatori care ar putea susţine moţiunea, inclusiv de la PSD, şi că se aşteaptă ca numărul celor care vor vota documente să fie mai mare decât numărul semnatarilor, anunță news.ro.

„Până astăzi avem cu patru semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături, în afară de aceste semnături avem angajate discuţii cu încă peste 10 parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susţinerea moţiunii de cenzură prin vot. (…) Ne bazăm pe mai multe voturi decât pe numărul de semnături prezente” a declarat preşedintele PNL miercuri, la Parlament.

Acesta a precizat că cei zece parlamentari cu care încă se poartă discuţii pentru susţinerea moţiunii de cenzură sunt parlamentari independenţi, ai minorităţilor naţionale şi parlamentari PSD.

“Guvernul, după opinia mea, va fi demis. În momentul de faţă, atât din numărul de semnături cât şi din toate discuţiile pe care le-am avut, pentru că trebuie să ştiţi, că în afară de cei 237 de semnatari există posibilitatea ca foarte mulţi, chiar dacă nu au semnat moţiunea de cenzură, până la urmă să se decidă să voteze în favoarea moţiunii de cenzură. Din punctul meu de vedere, există toate şansele ca această moţiune de cenzură să fie adoptată şi Viorica Dăncilă să se întoarcă ca simplu cetăţean”, a afirmat Orban. 

Întrebat ce urmează dacă moţiunea va fi votată şi guvernul va rebui să plece, liderul PNL a spus că sunt mai multe posibilităţi.

„Aş prefera să nu mă erijez în purtător de cuvânt  al altor formaţiuni politice. Cu siguranţă că am discutat posibile dezvoltări ulterioare moţiunii de cenzură. Nu se poate spune că există un acord deplin. Încă există diferenţe de opinii şi, oricum, important este să treacă moţiunea de cenzură şi să punem punct acestei guvernări nenorocite care face un rău imens  României. Ulterior, în conformitate cu prevederile constituţionale, preşedintele României va declanşa consultările şi în cadrul acestor consultări, dacă mai există diferenţe de opinie, vom căuta să găsim o soluţie care să facă bine României” a mai spus Ludovic Orban. Liderul liberal a precizat că s-a ajuns la “un text final” al moţiunii, care va fi disctribuit parlamentarilor din opoziţie miercuri după amiază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here