Lumea fotbalului, bulversată de vestea morții lui Maradona

Lumea sportului a fost zguduită de anuntul mortii legendarului Diego Maradona, idolului a sute de milioane de oameni, care a încetat din viață miercuri. Stirea a făcut înconjurul lumii, iar marile staruri ale fotbalului și-au exprimat regretul pentru pierderea suferită. Printre ei si Pele, legenda Braziliei, cel care s-a ”bătut” cu Maradona pentru titlul de cel mai bun fotbalist din istorie. 

Pele deplânge moartea lui Maradona

Fosta glorie a fotbalului mondial, brazilianul Pele, a deplâns, miercuri seara, moartea lui Diego Armando Maradona, la scurt timp după anunțul decesului acestuia.

Cu siguranţă într-o zi vom lovi o minge împreună, sus în cer’‘, a spus Pele, într-o scurtă declaraţie pentru Reuters.

Messi: Diego este etern

Una dintre cele mai asteptate reactii a fost cea a lui Leo Messi, cel care a crescut avându-l ca model pe cel care a devenit ca un Dumnezeu pentru argentinieni si a fost adesea comparat cu el. 

„Chiar dacă aș juca pentru un milion de ani, nu aș putea să mă apropii de Maradona. Nici nu îmi doresc asta. Este cel mai bun din toate timpurile”, declara Messi în urma cu câțiva ani. 

Diego este etern”, a scris miercuri seara, pe Instagram, Lionel Messi, starul echipei FC Barcelona şi căpitanul naţionalei de fotbal a Argentinei, după aflarea veştii decesului lui Diego Armando Maradona, scrie AFP.

Messi a postat şi două fotografii în care apare alături de Maradona.

O zi foarte tristă pentru toţi argentinienii şi pentru fotbal. Ne părăseşte, dar nu pleacă, pentru că Diego este etern. Păstrez toate momentele frumoase pe care le-am trăit alături de el şi aş dori să profit de această ocazie pentru a transmite condoleanţe familiei şi prietenilor săi. RIP’‘, a scris Messi în postarea sa.

Gheorghe Hagi: Nu vreau să spun că a fost Dumnezeu, dar a fost unic

Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi şi-a exprimat regretul în legătură cu dispariţia lui Diego Armando Maradona, despre care a afirmat că a fost unic şi că i-a influenţat cariera, inspirându-i plăcerea de a se bucura pe teren.

Dumnezeu să-l odihnească! O zi tristă pentru sportul mondial, care nu cred că trebuia să existe, cel puţin deocamdată, pentru că era încă tânăr şi era bine să mai trăiască. A fost unic, nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că pentru că Dumnezeu e unul singur, dar pentru mine a fost unic în tot ceea ce a făcut. Mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, ce înseamnă să te bucuri pe teren, să te bucuri de acea minge, să o cauţi, să te bucuri de ea. Asta ne-a dat Diego, plăcerea de a juca fotbal. Cred că nimeni în lume nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători ca el e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere. O tehnică specială în regim de viteză cu mingea, incredibilă. Nu pot să fac o ierarhie. Eu pot să spun un singur cuvânt despre el, unic. Nu vreau să-l compar cu altcineva. A fost unic pentru mine şi aşa va rămâne„, a spus Gheorghe Hagi, la Digi Sport.

Hagi a fost supranumit în perioada sa de glorie „Maradona din Carpaţi”, fiind comparat de multe ori cu starul argentinian.

Belodedici: Într-un meci direct, a aruncat înapoi în tribună două portocale cu piciorul

Fostul internaţional român Miodrag Belodedici a rememorat un meci în care l-a avut adversar direct pe Diego Maradona, între Valencia şi Sevilla, în campionatul Spaniei, partidă în timpul căreia fostul star al fotbalului argentinian a aruncat două portocale în tribună fără să le atingă cu mâna, în aplauzele spectatorilor.

Clar, pot spune că a fost cel mai bun. A avut o perioadă în care a fost cel mai bun, cel mai talentat de pe planeta asta. Am jucat o dată împotriva lui, eram la Valencia şi el era la Sevilla. Era spre apusul carierei, nu mai era aşa de periculos. Dar când primea mingea, nu o mai vedeai. Era foarte imprevizibil, chiar dacă nu mai avea viteza de altădată. Era bun, îl aplauda lumea chiar şi atunci, când punea stop, când dădea o pasă din prima, în multe faze. A fost o fază la un corner, s-a dus să bată cornerul şi au căzut două portocale din tribună lângă el. Le-a luat pe amândouă, nu cu mâna să le arunce înapoi, le-a ridicat cu piciorul şi cu latul le-a şutat înapoi. Toată tribuna s-a ridicat în picioare şi l-a aplaudat. Ăsta era Maradona„, a declarat Belodedici pentru AGERPRES.

Dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni, fostul fundaş l-a avut adversar direct pe Maradona în acel meci, spunând despre fostul fotbalist argentinian că avea ceva aparte, o explozie extraordinară.

L-am avut adversar direct. Îl priveam cu admiraţie, cu respect, dar era adversar, a trebuit să-mi fac datoria. V-am spus, nu mai era aşa de rapid ca în tinereţe, dar totuşi, era Maradona. El era unul dintre străinii de la Sevilla, alături de Davor Suker şi încă cineva, nu îmi mai aduc aminte. Păcat, dacă avea mai multă grijă de el, dacă era mai disciplinat, putea să trăiască mai mult, cred. Aşa, lumea fotbalului e mai săracă. După părerea mea, a fost cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Mai sunt jucători în stilul lui, mai e un Messi îndrăgostit de minge, dar în stilul lui, nu. Maradona avea ceva aparte, o explozie extraordinară„, a mai spus Belodedici.

Reprezentanții clubului italian Napoli: Suntem în stare de șoc

Clubul italian de fotbal Napoli şi-a exprimat regretul la aflarea veştii privind decesul fostei sale vedete, argentinianul Diego Maradona, afirmând că anunţul a fost ca o ”lovitură devastatoare” atât pentru grupare cât şi pentru întregul oraş, scrie Reuters.

‘Suntem în doliu!”, a spus purtătorul de cuvânt al clubului, Nicola Lombardo. ”Ne simţim acum ca un boxer făcut KO. Suntem în stare de şoc”, a adăugat acesta.

Maradona a jucat la Napoli între 1984 şi 1991, ajutând echipa să câştige singurele sale două titluri în Serie A.

FC Barcelona: Mulțumim pentru tot, Diego!

Nici cei de la Barcelona, clubul de la care Maradona a ajuns la Napoli, nu au rămas indiferenți și au postat o poză cu fostul mare fotbalist argentinian în tricoul blaugrana: ”Mulțumim pentru tot, Diego”, au scris cei de la Barcelona.

Sevilla FC: Am fost norocoși să te avem!

”Un erou pentru o întreagă țară și pentru fotbal. Unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, am fost destul de norocoși să te avem la Sevilla”, a fost mesajul postat de andaluzi, ultimul club din Europa la care a evoluat Maradona, înainte de întoarcerea în Argentina.

Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, potrivit EFE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here