Mai mulți pasageri răniți după ce un avion al Air Europa a fost afectat de turbulențe și a aterizat de urgenţă în Brazilia

Sursa: Pixabay

Un avion de linie al Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care efectua o cursă de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă luni la Natal, Brazilia, după „turbulenţe severe”, mai multe persoane fiind rănite, a anunţat compania aeriană, relatează AFP, citată de Agerpres.

Compania spaniola a indicat pe reţeaua de socializare X că aparatul „a aterizat normal” în Natal (nord-est) şi că „răniţii au fost preluaţi”.

Au fost „între 25 şi 30 de răniţi”, a declarat pentru AFP o sursă diplomatică uruguayană, precizând că acest bilanţ rămâne provizoriu şi că unii pasageri au părăsit deja spitalul.

„Majoritatea dintre ei au suferit răni uşoare şi, a priori, viaţa niciunuia dintre ei nu este în pericol”, a spus sursa citată.

Ministerul de Externe al Uruguayului a explicat că „pasagerii care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost transferaţi la Spitalul Monsenhor Walfredo Gurgel din Natal”.

Avionul a aterizat la ora locală 02:42 (05:42 GMT), a anunţat într-un comunicat Zurich Airport Brasil, compania care administrează Aeroportul Internaţional Natal.

În mai, un britanic în vârstă de 73 de ani a decedat, iar alţi câţiva pasageri şi membri ai echipajului au fost grav răniţi în timpul unor turbulenţe violente în timpul unui zbor al companiei Singapore Airlines la bordul unui Boeing 777.

O rachetă spaţială s-a prăbuşit în China după ce a fost lansată în mod accidental

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here