Marea Britanie vrea să interzică toate terapiile de conversie, inclusiv pentru transgenderi

Guvernul britanic se pregăteşte să publice un proiect de lege care să interzică toate terapiile de conversie, inclusiv cele care vizează persoanele transgender, relatează AFP.

Anunţul de marţi survine după guvernul britanic a revenit de mai multe ori asupra unei promisiuni ce datează din 2018 în legătură cu aceste terapii care pretind că pot schimba orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane.

”Guvernul va publica un proiect de lege, care va prezenta o propunere de abordare pentru interzicerea practicilor de conversie” în Anglia şi Ţara Galilor, a declarat marţi ministrul Culturii, Michelle Donelan, într-o declaraţie scrisă adresată Parlamentului.

„Recunoaştem forţa sentimentelor cu privire la problema practicilor de conversie dăunătoare şi rămânem angajaţi să protejam oamenii de aceste practici”, a adăugat ea.

„Textul va proteja pe toată lumea, inclusiv persoanele care sunt vizate din cauza sexualităţii lor sau pentru că sunt transgender”, a mai spus Michelle Donelan.

Anunţul a fost salutat de mai multe asociaţii, precum organizaţia LGBTQ+ Stonewall.

„Guvernul trebuie să publice proiectul de lege şi un calendar iminent cât mai curând posibil”, a declarat Nancy Kelley, directoarea executivă a Stonewall, subliniind că cifrele guvernului arată că 13% dintre persoanele trans şi 7% dintre toate persoanele LGBTQA+ au fost supuse unei terapii de conversie sau li s-a oferit o astfel de terapie.

După ce a anunţat în primăvara anului trecut că renunţă la interzicerea terapiei de conversie, guvernul britanic şi-a schimbat rapid decizia în urma protestelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here